Antena Meniu Search
x

Video Schimbări pe piața RCA: Cum vrea ASF să evite un nou dezastru de tipul City Insurance

Se pregătesc schimbări importante pe piaţa RCA. Autorităţile ar putea avea acces în timp real la dosarele de daună ale şoferilor, ca să verifice dacă firmele de asigurări își despăgubesc clienţii la timp şi complet. Proiectul care prevede acest lucru a fost lansat în dezbatere publică şi, dacă va obţine aprobările, ar putea deveni realitate anul viitor.

de Redactia Observator

la 22.11.2022, 08:24

Vezi și

Autoritatea de Supraveghere Financiară vrea să evite dezastre de felul falimentului City Insurance, care a lăsat în piaţă o gaură de zeci de milioane de euro. Prin modificarea unei norme din legislaţia actuală, Autoritatea va putea interveni din timp când observă nereguli la companiile de asigurări. 

Mădălin Roșu, Biroul Asiguratorilor Auto: Accesul autorităţii la informaţii va fi unul instantaneu, dacă vreţi. Poate oricând să facă orice verificare dacă asigurătorul îşi respectă obligaţiile legale, pe de o parte. Pe de altă parte pentru şoferi iarăşi este o garanţie suplimentară a faptului că există un sistem de control bine pus la punct.

Daniel Apostol, purtatorul de cuvânt al ASF: Am lansat în dezbatere publică, Aşteptăm să vedem care sunt eventualele propuneri la această modificare a normei privind asigurările de automobile. 

ASF, acuzată că nu controlează cu eficacitate o piață de miliarde de lei

Pe acelaşi subiect

Noile norme vor sparge birocraţia din ASF şi vor scăpa instituţia de acuzele că nu controlează eficient o piaţă de miliarde.

Dan Barbu, reprezentantul serviceurilor: În momentul de faţă sunt probleme cu cuantumul despăgubirilor. Foarte multe societăţi au început să plătească parţial despăgubiri, în pofida faptului că acestea sunt recuperate de către păgubiţi în instanţă, în proporţie de 98%.

Opt din 100 de şoferi români fac accidente cu daune. Într-un an se adună aproape 400 de mii de dosare de daună. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Schimbări pe piața RCA: Cum vrea ASF să evite un nou dezastru de tipul City Insurance