Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Prima zi de vară. Minivacanţa de Ziua Copilului ar urma să aducă 30.000 de turişti pe litoral

Vremea de vară veritabilă anunţă un weekend plin, pe litoral. Pentru că minivacanţa începe de Ziua Copilului, hotelierii şi-au adaptat ofertele pentru cei mici. Pregătiţi sunt şi salvamarii, care speră ca turiştii să fie mai disciplinaţi acum, decât au fost în weekendul de Rusalii.

de Redactia Observator

la 31.05.2018 , 21:06

Vremea de vară veritabilă anunţă un weekend plin, pe litoral. Pentru că minivacanţa începe de Ziua Copilului, hotelierii şi-au adaptat ofertele pentru cei mici. Pregătiţi sunt şi salvamarii, care speră ca turiştii să fie mai disciplinaţi acum, decât au fost în weekendul de Rusalii.

Copiii se bucură deja în apa mării. E doar începutul unei minivacanţe dedicate lor. Pentru prima oară de la începutul sezonului, hotelurile au un grad de ocupare de sută la sută.

Aurelian Marin, agent de turism:

Vezi și

Aşa cum arată rezervările în acest moment, cred că vor fi peste 30.000 de turişti. Încercăm să facem această estimare şi ţinând cont de perioada de Rusalii.

Vremea pe litoral este perfectă. Tocmai de aceea, numărul turiştilor aşteptaţi în minivacanţa de 1 iunie este mai mare decât cel de săptămâna trecută, de Rusalii. Cu atât mai mult cu cât hotelierii au pregătit tot felul de surprize speciale pentru cei mici.

Iulia Dămăşaru, manager hotel:

Pentru cei mici am pregătit un atelier de creaţie. Vor picta pe ceramică diverse forme haioase, iar la final, toţi micuţii vor fi premiaţi cu dulciuri din partea casei. În timp ce se vor servi masa adulţii, copiii se vor putea juca şi relaxa la locul de joacă.

150 de euro costă două nopţi de cazare la malul mării, în acest weekend. Cei care se feresc de soare pot alege piscinele din interior sau jacuzzi. Turişii cu dare de mână şi un apetit pentru aventură, au însă şi opţiuni mai îndrăzneţe.

Dacă sunteţi la mare, puteţi să încercaţi o plimbare cu şalupa, care vă va oferi o senzaţie unică, plină de adrenalină.

Ioan Malciu, organizator de turism de aventură:

De mâine avem plimbări cu velierul, plimbări cu şalupa de viteză, în weekend avem şi plimbări cu caiacele.

Însă principala atracţie rămâne relaxarea pe plajă. Începând de mâine, pe litoral avem maxime de 24 de grade în aer. Şi marea este numai bună pentru o baie. Temperaturile vor ajunge şi la 22 de grade în apă.

Salvamarii recomandă totuşi prudenţă.

Alexandru Zderea, salvamar:

Noi o să-i atenţionăm să se uite la steagul roşu sau la steagurile care sunt arborate pe foişor. Şi să nu se aventureze departe. 

Doi bărbaţi s-au înecat la mare, de la deschiderea sezonului. Doar 16 salvamari veghează pe plajele din sudul litoralului. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri economice » Prima zi de vară. Minivacanţa de Ziua Copilului ar urma să aducă 30.000 de turişti pe litoral