Antena Meniu Search
x

Video Guvernul a alocat peste 300 de milioane de lei pentru subvenționarea gigacaloriei, dar București nu a primit niciun ban. Explicațiile Primăriei

Suntem în pragul iernii, iar lipsa căldurii şi facturile uriaşe sunt principalele probleme cu care oamenii se confruntă. Primăriile încearcă să acopere scumpirea gigacaloriei şi să crească subvenţiile pentru încălzire, lucru care momentan pare imposibil. În acest sens, 31 de primării din ţară au primit peste 310 milioane de lei, bani însă insuficienţi. Iar Primăria Capitalei nu a primit nimic.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 12.11.2021, 14:58

Vezi și

Guvernul a aprobat ieri alocarea unei sume din bugetul de rezervă pentru mai multe primării din țară pentru subvenționarea prețului majorat al gigacaloriei. Concret, peste 300 de milioane de lei vor ajunge către 31 de unități administrativ-teritoriale din țară. Cele mai mari sume vor ajunge în Timișoara, Iași și Drobeta-Turnu Severin, însă București nu apare pe această prima listă a Guvernului.

Banii pentru căldură vor fi în cele din urmă alocați, spune Primăria București

Executivul spune că abia ieri a primit de la Primăria Capitalei documentele prin care municipalitatea cere 1 miliard de lei pentru subvenționarea gigacaloriei și astfel nu a fost timp suficient pentru alocarea fondurilor. Reprezentanții Primăriei spun că această întârziere nu va avea un impact negativ și că suma va fi cel mai probabil alocată la începutul anului viitor, în ianuarie, atunci când consumatorii vor primi și prima factură pentru luna noiembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Guvernul a alocat peste 300 de milioane de lei pentru subvenționarea gigacaloriei, dar București nu a primit niciun ban. Explicațiile Primăriei