Antena Meniu Search
x

Mihai Chirica, dus cu mascații la audieri: Nu am nicio teamă. PSD Iași cere liberalilor să-i retragă sprijinul

Continuă descinderile în lanţ la Primăria Iaşi. Primarul oraşului, Mihai Chirica, a fost dus de mascaţi la audieri. La doar două zile după DNA, a venit rândul DIICOT să caute dovezi într-un dosar de corupţie.  Şeful PSD Iaşi, Maricel Popa, cere demisia primarului Mihai Chirica şi le solicită liberalilor să îi retragă sprijinul.

de Redactia Observator

la 14.12.2022, 16:30

Vezi și

Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, a fost dus miercuri la audieri, după percheziţiile DIICOT care au avut loc la sediul Primăriei. Acesta era însoţit de avocat. La ieşire din sediul Primăriei, Chirica le-a spus jurnaliştilor că merge să dea declaraţii procurorilor DIICOT, afirmând că nu are nicio teamă. La audieri au fost duşi miercuri dimineaţă mai mulţi angajaţi din Primărie. Trei şefe ale Serviciului Juridic s-au numărat printre persoanele audiate.

Procurorii DIICOT Iaşi şi poliţiştii BCCO Iaşi au efectuat, miercuri, 24 de percheziţii într-un dosar care vizează mai multe fapte, printre care abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei. 30 de persoane au fost duse la audiare. Conform unor comunicate transmise de DIICOT şi IGPR, percheziţiile vizează domiciliile şi imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum şi sediile unor autorităţi publice locale.

Descinderile s-au desfăşurat într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, în vederea obţinerii unui folos necuvenit, uzurparea funcţiei, delapidare, spălarea banilor, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului societăţii într-un scop contrar intereselor acesteia, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, arată sursele citate.

"Activităţile sunt efectuate în continuarea cercetărilor într-o cauză privind constituirea unui grup infracţional organizat şi vizează procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcţii de către dezvoltatori imobiliari, care s-ar fi folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală cu atribuţii în domeniul emiterii şi urmăririi respectării documentaţiilor de urbanism", precizează anchetatorii.

Pe acelaşi subiect

Şeful PSD Iaşi, Maricel Popa, cere demisia primarului Mihai Chirica şi le solicită liberalilor să îi retragă sprijinul

Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, cere demisia primarului Mihai Chirica şi îi solicită şefului PNL Iaşi, Alexandru Muraru, să îi retragă sprijinul politic edilului ieşean, după ce acesta din urmă a fost dus la audieri. Maricel Popa afirmă, într-un comunicat de presă, că actualul edil nu mai are altă variantă decât demisia pentru "a spăla onoarea şi aşa pătată a administraţiei locale şi a Iaşului, iar grupul infracţional creat în această instituţie trebuie destructurat".

"Am fost efectiv siderat de această nouă descindere a organelor de anchetă. După desantul DNA de luni, iată că astăzi procurorii DIICOT au organizat o amplă acţiune în care principalul vizat este, din nou, primarul Mihai Chirica. În ultimii ani, Iaşul a fost făcut de ruşine la nivel naţional de un vremelnic conducător care s-a întrecut pe sine în culegerea de dosare penale de pe urma faptelor din administraţia locală. Caracatiţa infracţională din Primăria Iaşi trebuie destructurată şi puse bazele unui sistem administrativ transparent, care să funcţioneze în temeiul legii şi nu al bunului plac şi intereselor personale şi de grup. Demisia lui Mihai Chirica este mai mult decât morală şi absolut necesară. S-a ajuns deja mult prea departe. Mihai Chirica, singurul bine pe care îl mai poţi face este demisia. Redă Primăria ieşenilor!", susţine şeful PSD Iaşi, Maricel Popa.

Totodată, senatorul ieşean îi solicită preşedintelui PNL Iaşi, Alexandru Muraru, să se delimiteze public şi să îi retragă sprijinul politic primarului Chirica. "Nu am aşteptări de la primarul Mihai Chirica cu privire la demisie. A pierdut de foarte mult timp bruma de onoare pe care o avea. Cred însă că sunt suficiente motive rezonabile şi multiple abateri de la principiile democraţiei şi ale bunului simţ ca preşedintele PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, să se delimiteze public şi să îi retragă imediat sprijinul politic primarului de Iaşi. Altfel, Alexandru Muraru ne arată că este complice şi părtaş acţiunilor şi faptelor pentru care primarul Mihai Chirica este anchetat penal, iar oraşul va rămâne, în continuare, prizonier mafiei imobiliare şi grupurilor de interese create în Primăria Iaşi", adaugă Popa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » Mihai Chirica, dus cu mascații la audieri: Nu am nicio teamă. PSD Iași cere liberalilor să-i retragă sprijinul