Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Produsul românesc de calitate superioară obţinut de micii fermieri din Olt. Un kilogram se vinde cu 8 lei

Micii fermieri din Olt au reușit sa pună pe picioare o moară cu pietre ce produce făină integrală de grâu și secară. Moara din localitatea Dobrun funcționează după o tehnologie veche de sute de ani. Făina poate fi cumpărată online de cei care își doresc să consume un aliment sănătos, produs din soiuri de grâu și secară românești. 

de Redactia Observator

la 08.06.2024 , 09:10

În satul Dobrun din Olt, cerealele pot fi măcinate exact ca pe vremea strămoşilor, într-o moară bio cu pietre. Iniţiativa a fost a unui grup de cinci tineri fermieri care au dorit să producă o făină sănătoasă, cu mai multe calităţi nutritive şi care să se regăsească în păinea produsă de brutăriile din ţară. 

"Făina noastră este produsă lent, nu ne grăbim, natura este foarte bine ţinută sub control şi produsul finit, adică făina reuşeşte să înglobeze toate elementele nutritive din bobul de grâu", explică Adrian Alexandru Ignat, președintele cooperativei "Biruința Olteniei".

Făina sănătoasă poate fi consumată de către toate persoanele

Vezi și

Făina sănătoasă, cu zero reziduri de pesticide poate fi consumată de către toate persoanele, chiar şi de către cele care au probleme cu indicele glicemic. "Cei cu diferite boli de nutriţie, că vorbim de partea această cu diabetul, unde făina noastră intergrală şi în general făina plină de fibre ajută la partea de absorţie a zaharurilor în sânge, practic fibrele întârzie absorţia", a adăugat Adrian Alexandru Ignat, președintele cooperativei "Biruința Olteniei".

Noul tip de făină, existent doar de două săptămâni, a dat curaj unui brutar din apropiere să reia afacerea pe care a închis-o. După ce a încercat făina s-a gândit să reinventeze tot ce însemnă conceptul de pâine. "Acesta pâine conţine 40% făină albă, 40% făină integrală de la Biruința Olteniei de grâu şi 20% făină intergrală de secară", a declarat Cătălin Iliescu, brutar.

Punga de 5 kg de făină integrală de grâu costă 39 de lei

Făina produsă de fermierii din comuna Dobrun este analizată la un laborator renumit din Franța, care i-a certificat calitatea net superioară. Punga de 5 kg de făină integrală de grâu costă 39 de lei. Asta înseamnă 7,8 lei pentru un kilogram. Făină integrală de secară la 5 kg costă 49 de lei, adică 9,8 lei/kg. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri economice » Produsul românesc de calitate superioară obţinut de micii fermieri din Olt. Un kilogram se vinde cu 8 lei