Antena Meniu Search
x

Video Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus 2023. Care sunt cele mai râvnite modele de maşini

Au început înscrierile pentru programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, prin care îţi poţi cumpăra maşina nouă. Dacă vrei, poţi duce nu una, ci două automobile uzate. Deşi mai mare decât în alţi ani, totuşi prima de casare care ajunge şi la 2.000 de euro nu reuşeşte să ţină pasul cu scumpirile autoturismelor.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 24.03.2023, 19:53

Vezi și

În acest showroom auto, cea mai cumpărată maşină prin programul Rabla s-a scumpit de anul trecut şi până astăzi cu 3.000 de euro. Asta înseamă că inclusiv cu o primă de casare majorată, susţinerea statului nu acoperă diferenţa de preţ. 

Reporter: Cât era anul trecut?

Alin Dincă, director dealer auto: 20.000. Faţă de 23.000 de euro anul ăsta. N-am putea să dăm un procent fix, dar să zicem că au ţinut pasul cu inflaţia, aşa cum o percepem noi în statistici. 

Cu toate acestea, oamenii sunt interesaţi în continuare de programul Rabla.

Pe acelaşi subiect

Alin Dincă, director dealer auto: Cu excepţia mărcilor premium, unde valoarea tichetului reprezintă destul de puţin din valoarea întregii maşini, toate mărcile normale vând prin Rabla. 

Noutăţi în Rabla Clasic şi Rabla Plus în 2023

Anul acesta vine şi cu noutăţi. Una dintre ele ar fi faptul că doritorii pot aduce la casat chiar şi două maşini. 

Client: Vedem dacă primim o a doua maşină, dacă renunţă cineva din familie la ea, atunci vom merge cu două maşini la casare. Un Matiz de care suntem siguri şi pe a doua o aşteptăm, ar fi vorba de o Dacie. 

Alexandra Marin, reporter Observator: În cazul programului Rabla Clasic, prima de casare a fost majorată de la 6.000 la 7.000 de lei. În schimb, cine duce la casat două maşini uzate, va primi un tichet de 10.000 de lei. 

Anul trecut au fost casate peste 110.000 de autoturisme

În primele ore de la deschiderea sesiunii, pentru Rabla Clasic erau deja depuse 1.254 de dosare, în timp ce pentru Rabla Plus, pentru maşini electrice şi hybrid, aproape 4.000. Asta poate şi pentru că ajutorul de la stat e mult mai consistent. 

Andrei Antipa, vicepreşedinte AFM: Interesul nostru e să introducem maşini mai puţin poluante. Creştem bugetul pe plus şi scădem treptat pentru Rabla Clasic. Avem obligaţia, conform uniunii europene, să ajungem la 250.000 de rable scoase de pe piaţă până în 2026. 

Anul trecut au fost casate peste 110.000 de autoturisme. Cele mai căutate maşini pentru Rabla Clasic 2022 au fost cele ale mărcilor Dacia, Hyundai, Toyota, Renault şi Suzuki. În cazul Rabla Plus, topul este condus de Dacia Spring, uramtă de maşinile hybrid şi electrice ale celor de la Volkswagen, Renault şi Tesla.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus 2023. Care sunt cele mai râvnite modele de maşini