Antena Meniu Search
x

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023. Calendarul înscrierilor pentru toate judeţele din ţară

Bugetul de aproape 100 de milioane de lei pentru Casa Verde Fotovoltaice, Bucureşti-Ilfov, a fost epuizat în doar 9 minute, vineri dimineaţă, când s-a dat startul programului.

de Redactia Observator

la 19.05.2023, 14:25

4.993 de persoane fizice din regiunea Bucureşti-Ilfov s-au înscris vineri dimineaţa în programul Casa Verde Fotovoltaice, bugetul aferent, de 99,86 milioane de lei, fiind rezervat integral în 9 minute, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu. Persoanele fizice din celelalte regiuni care doresc să se înscrie în program o vor putea face în zilele următoare, conform calendarului publicat pe site-ul instituţiei.

Înscrierile persoanelor fizice în cadrul programului, prin intermediul aplicaţiei informatice, vor continua astfel: 24 - 26 mai - Regiunea Centru (judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu), care dispune de un buget de 245 milioane de lei; 29 - 31 mai - Regiunea Nord Est (judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui), cu un buget de 279,48 milioane de lei; 6 - 8 iunie - Regiunea Nord Vest (judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş), cu un buget de 240 milioane de lei; 9 - 13 iunie - Regiunea Sud Est (judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea), cu un buget de 212,4 milioane de lei; 14 - 16 iunie - Regiunea Sud Muntenia (judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman), cu un buget de 280,9 milioane de lei, 19 - 21 iunie - Regiunea Sud Vest (judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea ), cu un buget de 174,3 milioane de lei; 22 - 26 iunie - Regiunea Vest (judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş), cu un buget de 200,48 milioane de lei.

Pentru unităţile de cult, bugetul alocat este de 17,5 milioane de lei iar perioada de înscriere în program 27 - 29 iunie. Finanţarea pentru fiecare solicitant se ridică la 20.000 de lei, cu condiţia unei contribuţii proprii a beneficiarului de 2.000 de lei.

Programul Casa Verde, calendarul pe judeţe

Bugetul pentru Casa Verde Fotovoltaice pentru Bucureşti-Ilfov, epuizat în 9 minute

Vineri a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Bucureşti – Ilfov. Bugetul de 99.860.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral în primele nouă minute prin înscrierea unui număr de 4.993 de persoane fizice, anunţă Administraţia Fondului de Mediu.

Ni s-a reconfirmat interesul pe care oamenii îl au faţă de acest program. Există o cerere foarte mare pentru subvenţia de 20.000 de lei oferită de AFM fiecărui beneficiar pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice, iar înscrierile de astăzi s-au desfăşurat în cele mai bune condiţii. Persoanele fizice din celelalte regiuni care doresc să se înscrie în program o vor putea face în zilele următoare, conform calendarului publicat pe site-ul instituţiei, în limita bugetului alocat fiecărei regiuni.”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

Pentru toate regiunile, în prima zi programată, înscrierea în aplicaţie începe la ora 10:00.

Pentru regiunile în care înscrierea se va realiza în 3 zile lucrătoare consecutive, înscrierea începe la ora 10:00 în prima zi şi continuă până în cea de a treia zi, la ora 23:59. Pentru regiunile în care cele 3 zile lucrătoare programate pentru înscrierea solicitanţilor sunt separate de zile nelucrătoare, orele de începere/încheiere a înscrierii sunt: În prima zi: 10:00 – 23:59, a doua zi: 0:00 – 23:59 şi a treia zi: 0:00 – 23:59.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023. Calendarul înscrierilor pentru toate judeţele din ţară