Antena Meniu Search
x

Programul Noua Casă 2024. Avans minim pentru case mai scumpe. Propunerea vine din partea băncilor, Guvernul va lua o decizie în vară

Avans minim şi pentru case mai scumpe. Este propunerea băncilor care acordă credite prin programul Noua Casă. Cei interesaţi ar putea da un avans de doar 5% pentru locuinţele de până în 120.000 de euro. În prezent, avansul minim se aplică doar caselor de până în 70.000 de euro.

de Redactia Observator

la 29.03.2024, 20:24

Vezi și

Decizia finală ar putea fi luată în vară, la rectificarea bugetară. Se va ţine cont şi de cum evoluează programul până atunci. "Avem solicitări de la instituțiile financiar bancare de ridicare a plafonului. Propunerea instituțiilor bancare este să se alinieze la plafonul de 120.000 de euro. Practic o aliniere la codul fiscal și la cota redusă a TVA de 9%. Avansul va rămâne tot 5% și se vor putea cumpăra locuințe vechi și noi. E o propunere a sistemului bancar, iar decizia va fi luată după 1 iulie, în funcție de evoluția programului", a declarat Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM, pentru Economica.

Până acum, plafoanele maxime sunt de până la 60% pentru locuinţele noi care nu costă mai mult de 140.000 de euro, pentru care avansul e de 15% şi de până la 50% pentru creditele de până la 70.000 de euro, pentru locuinţe indiferent de anul construcţiei, cu un avans de 5%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Programul Noua Casă 2024. Avans minim pentru case mai scumpe. Propunerea vine din partea băncilor, Guvernul va lua o decizie în vară