Antena Meniu Search
x

Programul Prima Casă continuă în 2018, dar pentru mai puţini români

Programul Prima Casă continuă şi anul acesta, dar... cu mai puţine fonduri. Guvernul a aprobat un plafon de doar 2 miliarde de lei, în scădere faţă de 2017.

Vezi și

Programul Prima Casă continuă şi anul acesta, dar... cu mai puţine fonduri. Guvernul a aprobat un plafon de doar 2 miliarde de lei, în scădere faţă de 2017. Statul urmăreşte ca tot mai puţin români să îşi pună bazele în acest program.

Plafonul alocat al garanţiilor care pot fi emise pentru anul 2018 în cadrul programului "Prima casă" însumează 2 miliarde de lei, potrivit unei Hotărâri aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Actul normativ modifică şi completează Hotărârea Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului "Prima casă". Principalele schimbări vizează reducerea marjei maxime de dobândă de la 2,50% la 2%, în scopul uniformizării nivelului costurilor totale ale tuturor categoriilor de finanţări care pot fi acordate în cadrul programului Prima Casă, eliminarea utilizării valorii de reîntregire a plafonului (revolving) pentru emiterea de garanţii în anul 2018, clarificarea principiilor de realocare către finanţatori a rezervei rămase nealocate din plafonul anual, precum şi simplificarea procedurii de radiere în situaţia respingerii cererii de plată a creditului garantat în cadrul programului.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Programul Prima Casă continuă în 2018, dar pentru mai puţini români