Antena Meniu Search
x

Video Promisiuni care ţin de cald la iarnă. Primăria Capitalei ar putea subvenţiona două treimi din preţul gigacaloriei

Oficialii din administraţie caută soluţii pentru a subvenţiona preţul gigacaloriei în Capitală. Premierul interimar s-a întâlnit astăzi cu primarul Capitalei, Nicuşor Dan şi cu primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 04.11.2021, 20:52

Vezi și

Se pare că Florin Cîţu şi primarul Capitalei, Nicuşor Dan, au ajuns la o primă concluzie în ceea ce priveşte subvenţionarea preţului crescut al gigacaloriei. Concret, Primăria Capitalei ar urma să subvenţioneze două treimi din preţul majorat al gigacaloriei, în timp ce Guvernul va acoperi cealaltă parte. Ar fi o variantă prin care consumatorul final să nu simtă niciun fel de creştere la facturi, iar valoarea gigacaloriei să rămână la 164 de lei. 

Nicuşor Dan a cerut peste 600 de milioane de lei pentru a achita datoriile Elcen

În paralel, joi, Nicuşor Dan a cerut Guvernului un împrumut de cel puţin 600 de milioane de lei pentru a achita datoriile Elcen. Doar după ce plăţile restante vor fi achitate, Primaria Capitalei poate cumpăra Elcen. Dacă împrumutul va deveni realitate, vom vorbi despre cea mai mare sumă pe care a acordat-o vreodată Guvernul către Primăria Capitalei. 

Sunt concluziile unor discuţii care ar fi trebuit să aibă loc la Guvern, însă pentru că primarul Nicuşor Dan nu este vaccinat şi nu detine un certificat verde, potrivit noilor reguli, nu a putut intra în instiuţie. Astfel că discuţiile s-au purtat la sediul PNL.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Promisiuni care ţin de cald la iarnă. Primăria Capitalei ar putea subvenţiona două treimi din preţul gigacaloriei