Antena Meniu Search
x

Proprietarul Arctic pune la cale o afacere cu gigantul Whirlpool. Tranzacția implică și fabrica din România

Producătorul american de electrocasnice Whirlpool Corp a anunţat marţi că va cesiona părţi importante din afacerile sale din zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa) şi va forma o nouă entitate, care se va axa pe Europa, cu firma Arcelik din Turcia, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 17.01.2023, 22:49

Proprietarul Arctic pune la cale o afacere cu gigantul Whirlpool. Tranzacția implică și fabrica din România - Hepta

În noua entitate vor fi incluse principalele afaceri din domeniul electrocasnicelor ale Whirlpool din Europa şi operaţiunile Arcelik din domeniul aparatelor de uz casnic de mici şi de mari dimensiuni, produsele electronice de consum şi aer condiţionat, a informat într-un comunicat firma americană.

Primele estimări indică faptul că noua firmă va avea în jur de 20.000 de angajați și ar trebui să obțină peste șase miliarde de euro din vânzări. În comparație, principalul competittor al al Whirlpool, suedezii de la Electrolux se laudă c prfituri de 5 miliarde de euro dor din vânzările din spațiul comunitar. 

Whirlpool va deţine 25% din această nou entitate, în timp ce Arcelik va avea o participaţie de 75%. Profit.ro notează că înțelegerea dintre cele două firme include 38 de filiale europene, la care se adaugă 9 fabrici de pe continent, aflate în România, Italia, Polonia, Slovacia și Marea Britanie.

Separat, Whirlpool a informat, de asemenea, că va vinde către Arcelik întreaga sa afacere din Orientul Mijlociu şi Africa, şi va păstra afacerile din domeniul aparatelor de uz casnic de mici dimensiuni EMEA KitchenAid.

Fabrica din România care face parte din această înțelegere este rezultatul unei investiții de 150 de milioane de euro, fiind construită în decurusul a 17 luni, ocupând o suprafața de peste 700.000 de metri pătrați. Cifrele oficiale indică faptul că ea produce în jur de 2,2 milioane de mașini de spălat anual, fiind una dintre cele mai mari astfel de unități de pe continent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Proprietarul Arctic pune la cale o afacere cu gigantul Whirlpool. Tranzacția implică și fabrica din România