Prosecco, tot mai apreciat de români. Cum să alegem vinul în funcţie de mâncare
Românii sunt interesaţi de tot ce e nou în materie de băuturi. Prin urmare, în ultimii trei ani, prosecco a devenit extrem de apreciat. Nu stăm rău nici la capitolul vinuri, însă e important să ştim să alegem unul bun.
Românii sunt interesaţi de tot ce e nou în materie de băuturi. Prin urmare, în ultimii trei ani, prosecco a devenit extrem de apreciat. Nu stăm rău nici la capitolul vinuri, însă e important să ştim să alegem unul bun. Reporterii Observator au aflat de ce anume trebuie să ţinem cont atunci când îl cumpărăm, dar şi cu ce mâncare îl savurăm.
Prosecco e bun ca aperitiv. Merge să-l combinaţi cu peşte, pui sau paste.
ANGHEL CRISTIAN, comerciant: Este un vin spumant italian. Este recomandat să vă începeţi ziua cu această băutură. Se spune că Regina Angliei bea la micul dejun şampanie, prosecco era renumită ca şi şampania săracului. Au apărut diverse variante ale acestei băuturi.
Şi cum românilor le place să încerce tot ce e nou...
- Câţi bani economiseşte dacă rambursezi anticipat 1.000 de lei la un împrumut pe 20 de ani, cu dobândă de 5%
- Iancu Guda: "Avem cea mai mare crestere de salarii din UE". Câţi bani din salariu pierd românii din cauza inflaţiei
- Românii vor putea întreba angajatorul ce salarii au colegii lor. Companiile, obligate să facă grilele publice
- Afacerea pe care Ramona a pariat acum câțiva ani şi care a dat roade. "Clienţii vin la noi, deja sunt programaţi"
- BNR menţine în continuare dobânda cheie la 6,5% pe an
ANGHEL CRISTIAN, comerciant: În ultimii trei ani s-a simţit clar o creştere a consumului de prosecco, în general, şi al băuturilor spumante.
Dacă preferaţi, totuşi, un vin clasic, aflaţi că în inima Bucureştiului puteţi degusta tot felul de soiuri.
Eticheta vă oferă toate informaţiile de care aveţi nevoie. De la anul în care a fost produs vinul, la soiul strugurilor. Specialiştii vă sfătuiesc să fiţi atenţi şi la alte detalii:
ANA MARIA VRÎNCEANU, somelier: Perioada de păstrare în butoi. Acel barique francez care poate să însemne 6 luni, 12 luni, 24 de luni. Apoi sugestii culinare. În cazul în care avem un Merlot, putem să-l asociem cu tot ce înseamnă carne roşie.
Somelierii vă recomandă să folosiţi un decantor, în special în cazul vinurilor roşii, mai robuste. Pe vinurile vechi le aerează şi ajută la depunerea sedimentelor pe care acestea le conţin. La vinurile mai tinere, odată cu aerisirea, oxigenul înlătură gustul înţepător şi oferă vinului arome mai fine.
ANA MARIA VRÎNCEANU, somelier: Îl înclinaţi la 45 de grade şi începeţi să-i simţiţi aromele primare. Este un vin puternic. Şi veţi simţi arome de prune, arome de fructe negre de pădure, arome de coacăze negre, un pic fum.
Iubitorii de vin mai au la dispoziţie o zi pentru a degusta sortimentele din licoarea lui Bachus, târgul fiind deschis şi mâine.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰