Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Protest la Mioveni: 5.000 de angajați au ieșit în stradă. Se plâng că producția a crescut, dar salariile nu le ajung nici de la o lună la alta

Scumpirile şi salariile mici scot oamenii în stradă. Peste 5.000 de angajaţi din industria auto au protestat la Mioveni, nemulţumiţi că îşi dau toţi banii pe facturi, iar orice altă cheltuială a devenit un lux. Se tem şi că va veni criza şi companiile vor reduce posturile. Singura speranţă este creşterea salariului minim, promisă de guvernanţi.

de Redactia Observator

la 17.11.2022 , 21:15

Sătui de lipsuri, cinci mii de oameni au ieşit în stradă la Mioveni să îşi strige nemulţumirile. Sunt muncitori din Argeş, Olt, Dolj, Buzău şi Bucureşti. 30 de sindicate au aceleaşi doleanţe: să crească salariului minim pe economie si prețurile să fie plafonate. Nu mai fac faţă scumpirilor de la o lună la alta. 

De la o vreme, nu mai au ce să strângă. După ce plătesc facturile şi cumpără mâncare, orice cheltuială devine un lux. Muncitorii din uzina Dacia spun că trăiesc un paradox. 

În timp ce producţia a crescut cu aproape 30% în primele luni ale anului, salariile au rămas la fel 

Vezi și

Viorel Ungreanu, Sindicatul Automobile Dacia: Principalele noastre revendicări sunt creştele salariilor, măsuri de sprijin şi protejarea locurilor de muncă. 

Pe acelaşi subiect

Dumitru Costin, Blocul Național Sindical: Inflaţia a ros tot! Pe lângă creşterea salariului minim în continuare cu 3000 de lei am propus o modificare în Codul Fiscal asfel încât să crească deducerile personale pentru toţi salariaţii cu salarii mai mici de 5000 de lei. 

Şi poliţiştii şi-au strigat nemulţumirile în stradă la Bucureşti

Marius Iconaru, Sindicatul Europol: Poliţiştilor le-a ajuns cuţitul la os. De doi ani de zile salariile lor sunt îngheţate.

Cosmin Andreica, sindicatul Europol: Sunt poliţişti care în condiţiile inflaţiei nu mai reuşesc să îşi plătească ratele. Avem demisii zilnice din sistem.

Ministerul Muncii a pus azi în transparenţă decizională proiectul pentru salariul minim brut. Coaliţia promite că va creşte din 2023 la 3.000 de lei. Sunt încă discuţii între Guvern, sindicate şi patronate asupra sumei nete pe care angajaţii ar urma să o primească. Două scenarii sunt luate în calcul, în funcţie de cum va fi impozitat, iar diferenţa este de aproape 100 de lei. O sumă importantă în vremurile în care orice leu contează.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri economice » Protest la Mioveni: 5.000 de angajați au ieșit în stradă. Se plâng că producția a crescut, dar salariile nu le ajung nici de la o lună la alta