Antena Meniu Search
x

Video Reacția unui parior împătimit, după ce a aflat de impozitul de 40%: "Voi câştiga mai puţin decât am pariat"

Statul român le-a pus gând rău românilor pasionaţi de jocurile de noroc. Vrea să le impoziteze câştigurile cu până la 40%, însă măsura poate avea efect de bumerang. Ar putea trimite jucătorii către site-uri străine sau ilicite, aşa că încasările la buget ar scădea considerabil, atât de la oameni, cât şi de la casele de pariuri. Iar industria de publicitate şi sportul românesc ar fi victime colaterale. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 30.06.2022, 20:22

Vezi și

Cătălin este parior pătimaş. Zilnic, calculează şi combină cote. Însă anunţatele cote de impozitare nu i se par deloc atractive. 

Cătălin Mihalache, parior: În momentul în care eu plasez un pariu la o cotă de 1.50, la 100 de lei miza, eu câştig 150 de lei. 40% impozit înseamnă 60 de lei. Practic, eu voi câştiga mai puţin decât am pariat. Toată lumea o să se gândească de două ori şi o măsura ca aceasta nu poate face decât să încurajeze piaţa neagră pentru că dacă vor să parieze, vor apela la soluţii care există în acest moment. 

Pariurile online ar avea cel mai mult de suferit. Jucătorii pot apela la aplicaţii din ţări cu impozite mici

Odeta Nestor, asociație jocuri de noroc: Această modificare va duce o perturbare maximă a pieţei. Putem vedea Italia care a făcut acest lucru, apoi în urma acestei modificări, piaţa s-a dărâmat şi a scăzut până la 50%. 

Pe acelaşi subiect

Sorin Georgescu, preşedinte asociaţie jocuri de noroc: Jucătorii nu vor astepta până la 1 ianuarie, vor începe de mâine să-şi identifice alternative prin care să îşi diminueze acest cost sau să-l reducă la zero. 

Industria jocurilor de noroc aduce anual la bugetul de stat aproape 900 de milioane de euro, 1% din PIB-ul României.

Piaţa de publicitate şi sportul românesc, dependente de casele de pariuri

Odeta Nestor, asociație jocuri de noroc: Sponsorizările pe care le avem în acest moment către toate echipele de fotbal, către toate cluburile, practic toţi partenerii vor fi afecftaţi. 

Practic, am reveni la situaţia de dinainte de 2015, când, din cauza impozitării excesive, atât jucătorii, cât şi casele de pariuri ocoleau România, iar încasările statului erau aproape inexistente. 

Adrian Codîrlaşu, economist: Statul are nevoie de bani pentru a finanţa cheltuielile sociale pe care s-a angajat să le facă. Va nevoie de controale suplimentare pentru a asigura conformarea fiscală. 

O altă consecinţă negativă ar fi pierderea locurilor de muncă pentru mulţi dintre cei 45.000 de români care lucrează în domeniu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Reacția unui parior împătimit, după ce a aflat de impozitul de 40%: "Voi câştiga mai puţin decât am pariat"