Antena Meniu Search
x

Reguli de exploatare a chingilor de ancorare

Organizarea unui atelier mobil într-un autovehicul, transportul unor mărfuri sau pur și simplu organizarea bunurilor proprii în mașină se poate realiza cu ajutorul rafturilor auto și elementor de asigurare a încărcăturii.  

- storevan.ro

Organizarea unui atelier mobil într-un autovehicul, transportul unor mărfuri sau pur și simplu organizarea bunurilor proprii în mașină se poate realiza cu ajutorul rafturilor auto și elementor de asigurare a încărcăturii.  

Printre cele mai importante elemente de organizare si asigurare a încărcăturii sunt chingile de ancorare, inelele de ancorare, barele telescopice de fixare și alte accesorii adiacente. Cu ajutorul acestor elemente de ancorare bunurile sau obiectele din mașină nu se pot amesteca, răsturna și deteriora. Prin urmare, întreaga încărcătură a autovehicului este securizată.

Condiția e ca aceste elemente de ancorare să fie exploatate, întreținute și verificate corespunzător. În cazul chingilor de ancorare, se impune respectarea câtorva reguli de exploatare. În primul rând, acestea trebuie inspectate înainte de fiecare utilizare. Orice chingă de ancorare trebuie scoasă din uz dacă prezintă una sau mai multe din următoarele semne vizibile: găuri, rupturi, tăieturi sau denivelări, topirea sau carbonizarea chingii în timpul sudurii, arsuri cauzate de diverse substanțe, ruperea sau uzura cusăturilor, a îmbinărilor sub presiunea încărcăturii, erodarea chingii în urma uzului excesiv, noduri și oricare alte aspecte care trezesc îndoială asupra rezistenței chingii.

În al doilea rând, este necesară determinarea greutății încărcăturii, care trebuie să fie sub capacitatea evalutată a chingii. Chingile agățate trebuie să aibă încărcătura poziționată simetric pentru a se preveni alunecarea acesteia. De asemenea, chingile trebuie protejate permanent de colțuri sau muchii ascuțite și de suprafețele abrazive. Este exclus ca chingile să fie târâte pe podea sau suprafețe abrazive. Se recomandă ca chingile care par uzate să nu fie folosite până când nu sunt inspectate și acceptate.

Pe lângă cele menționate mai sus, se impune și verificarea altor detalii cum ar fi lungimea chingii, care trebuie să fie  suficient de mare astfel încât să cuprindă în totalitate marfa sau obiectele ancorate. Utilizarea chingilor la temperaturi extreme trebuie evitată (temperaturi mai mari de 80 de grade sau mai mici de 0 grade Celsius). Expunerea directă la razele soarelui poate scădea rezistența chingii și trebuie, de asemenea, să fie evitată. Producătorii recomandă ca chingile să nu fie utilizate pentru a ridica încărcături, iar depozitarea lor să se facă în locuri uscate, răcoroase și întunecate.

Anumite reguli trebuie respectate și la utilizarea chingilor noi. Înainte de a fi folosite, acestea trebuie inspectate de persoane desemnate care pot confirma că sunt bune de pus în uz. Recomandarea specialiștilor este ca atunci când se remarcă semne ale eroziunii, uzurii sau degradării unei chingi, să fie înlocuit tot setul de chingi de ancorare. Nerespectarea acestor indicații și reguli pot conduce la accidente si pierderi mari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Reguli de exploatare a chingilor de ancorare