Antena Meniu Search
x

Revoluţia Fiscală a scos o mulţime de români în stradă! Oamenii se tem că le vor scădea salariile, vor creşte ratele şi facturile

În Piaţa Victoriei, nemulţumiţi, oamenii au stat până târziu la protest. Se tem că le vor scădea salariile, vor creşte ratele şi facturile.

Vezi și

În Piaţa Victoriei, nemulţumiţi, oamenii au stat până târziu la protest. Se tem că le vor scădea salariile, vor creşte ratele şi facturile. Decizia guvernanţilor a fost contestată şi la Constanţa.

Cei aproape 1.000 de manifestanţi care s-au strâns în Piaţa Victoriei au făcut un gest care s-ar putea să îi ardă la buzunare mai mult decât scăderea salariilor. Au aruncat cu hârtie igienică spre sediul Guvernului. A fost un "cadou" pentru premierul Mihai Tudose, spun oamenii, dar 10 dintre ei au primit amenzi între 100 şi 500 de lei, potrivit legii 61. 

Printre manifestanţi s-au numărat foarte mulţi angajaţi din IT dar şi din alte domenii. Oamenii se plâng că transferul contribuţiilor sociale îi va afecta semnificativ şi spun că gândesc chiar să plece la muncă în străinătate.

"Lucrez in IT, sunt scutit de impozit, dar chiar daca nu as fi fost scutit de impozit, as fi avut o scadere de salariu.  La mine scaderea de salariu in conditiile ordonantei va fi de 34,2%", spune un protestatar. 

"Mai bine de 500-600 de lei minimum va fi o pierdere. Sunt niste bani munciti de mine pe care nu vreau sa ii pierd. Pe mine asta ma deranjeaza si de asta sunt in strada pentru ca problema a fost creata de ordonanta, nu de angajatorul meu", se plânge un alt protestatar. 

Pe de altă parte, şi patronii sunt îngrijoraţi de calculele pe care le au de făcut pentru a se pune în acord cu noile prevederi fiscale. 

Oamenii şi-au strigat nemulţumirile, în stradă, şi la Constanţa.  Se tem că vor primi mai puţin la salariu de anul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Revoluţia Fiscală a scos o mulţime de români în stradă! Oamenii se tem că le vor scădea salariile, vor creşte ratele şi facturile