Antena Meniu Search
x

Primele rezervări pentru Crăciun și Revelion, încă din vară. Pe Valea Prahovei, abia se mai găsesc camere libere

Nu e niciodată prea devreme pentru a ne gândi unde petrecem Crăciunul sau Revelionul. Nu vorbim din experienţă personală. Reporterii noştri au aflat că în multe hoteluri, în special de la munte, abia mai găseşti câteva camere libere.

Vezi și

Nu e niciodată prea devreme pentru a ne gândi unde petrecem Crăciunul sau Revelionul. Nu vorbim din experienţă personală. Reporterii noştri au aflat că în multe hoteluri, în special de la munte, abia mai găseşti câteva camere libere. Cu trei luni înainte de sărbătorile de iarnă se fac rezervări pe bandă rulantă. Turiştii vor să se răsfaţe la spa şi piscină, dar şi să aibă mese bogate. Iar preţul este pe măsură. De Revelion, un pachet pentru un cuplu poate depăşi 1500 de euro.

La o pensiune din satul Şimon, comuna Bran, turiştii vor petrece sărbătorile de iarnă cu pomana porcului, ţuică şi colinde. Cămara este plină, iar oaspeţii vor fi aşteptaţi cu mese întinse, totul într-un peisaj de poveste.

Laurenţiu Drăgan, administrator pensiune: În primul rând îi aşteptăm cu zăpadă. Plimbări cu săniile, îi servim din bucate alese, o să tăiem porcii, cozonacii bineînţeles.

De Crăciun, preţul este de 150 de lei de persoană, iar de Revelion- 250 de lei. Sunt incluse doar mesele festive. 

Hoteluri de pe Valea Prahovei cu spa, saună şi piscină au fost rezervate încă din vară. Pentru un pachet de 4 nopţi, de Crăciun, turiştii plătesc 3000 de lei pentru o cameră dublă, iar de Revelion, 6.000 de lei. În aceste pachete sunt inclusive mesele festive şi micul dejun. 

Gabriel Roşca, manager hotel 4 stele: Aproape sută la sută revelionul este ocupat pentru clienţii casei. Crăciunul, în proporţie de 70% este ocupat, lucru care l-a suprins pe acest turist din Londra.

La cină, bucătarii vor pregăti mâncăruri tradiţionale, preparate internaţionale, dar şi specialităţi. 

La acest hotel de pe Valea Prahovei, pachetele ajung de sărbători chiar şi la 3.000 de euro. Ce-i drept, pentru apartamentele cu vedere la Postăvaru, în care se pot caza două cupluri.

Cristina Craiciu, şef recepţie: În fiecare seară avem petreceri tematice, cină, avem invitaţi surpriză, artişti cunoscuţi de la noi din ţară.

Iar cei care vor să ajungă şi de Crăciun pe litoral trebuie să plătească 2.300 de lei pentru 3 nopţi la All Inclusive. Maldive, Seichelles şi Mauritius sunt destinaţiile exotice pentru care mulţi români vor plăti, în medie 1800 de euro, de cuplu. 

Corina Enache, director agenţie turism: India, un prim program care e de la 1600 de euro, Sri Lanka, Singapore cu , Thailanda, Zanzibar. Gradul de ocupare este de peste 50% la toate programele de Crăciun şi Revelion.

La polul opus sunt cei care şi-au păstrat tichetele şi caută vacanţe la 1.450 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Primele rezervări pentru Crăciun și Revelion, încă din vară. Pe Valea Prahovei, abia se mai găsesc camere libere