Antena Meniu Search
x

Sute de mii de români caută un loc de muncă

Ne-am mai relaxat cu toţii aşa că a început să crească şi interesul pentru un nou loc de muncă sau cel puţin pentru evaluarea ofertelor angajaţilor. Sunt acum sute de mii de oameni în ţară doritori să se angajeze, iar job-urile de acasă par să fie deja de domeniul trecutului în preferinţe. Ne confruntăm cu cea mai mare rată a şomajului din ultimii doi ani şi jumătate, iar în ultimele două luni peste un milion de români s-au întors în ţară. Deci e uşor de înţeles acest record al căutărilor. 

de Redactia Observator

la 04.06.2020, 15:22

Vezi și
  • Sute de mii de români caută locuri de muncă
  • Creștere de 45% față de 2019

Luna mai a adus o creştere a numărului de aplicări cu peste 50% faţă de luna anterioară. Desigur, vorbim de o lună care a fost total amorţită din cauza restricţiilor, dar comparaţia relevantă apare abia dacă ne uităm la aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, creşterea este de peste 45%. Este un record pentru aceasta platforma de joburi.

Cât despre preferinţe, dacă în lunile anterioare, cele mai multe căutări erau pentru joburile de acasă, în luna mai, angajații români au fost mai puțin interesați de această opțiune.

Iar în ceea ce priveşte domeniul de activitate, candidaţii s-au uitat mai ales la companiile din zonele transport, financiar, inginerie, vânzări şi domeniul medical. Au fost peste 150 de mii de căutări pentru aceste domenii.

Chiar dacă sunt aproape 1,3 milioane de români care s-au întors în ţară, în ultimele două luni, în principal din cauza pierderii locurilor de muncă pe care le aveau în străinătate, sunt şi cei care se simt pregătiţi să se reîntoarcă. Au fost înregistrate în mai peste 20 de mii de aplicări în acest sens.

Se observă totuşi că oamenii sunt mai rezervaţi atunci când se decid să emigreze şi iau în calcul mai multe aspecte. Vor în primul rând o asigurare de sănătate şi un salariu suficient de mare încât să îşi poată permite îngrijiri medicale în cazul unei posibile infectări. Înainte de această perioadă, rar era condiţionată plecarea din ţară de astfel de criterii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Sute de mii de români caută un loc de muncă