Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ţepe imobiliare de milioane de euro. Tot mai mulţi români, victimele dezvoltatorilor

Tot mai mulţi români cad victime unor dezvoltatori care nu mai reuşesc să termine proiectele. Mai multe familii din Timiş se luptă acum în instanţă să recupereze zecile de mii de euro pe care le-au plătit avans pentru construcţii care nu există.

de Redactia Observator

la 02.12.2018 , 23:12

Tot mai mulţi români cad victime unor dezvoltatori care nu mai reuşesc să termine proiectele. Mai multe familii din Timiş se luptă acum în instanţă să recupereze zecile de mii de euro pe care le-au plătit avans pentru construcţii care nu există.

Pe un şantier din Timişoara, încă din luna septembrie, cheile apartamentelor ar fi trebuit să fie predate proprietarilor. Dar construcţia nu a fost finalizată. Etajele nu există, iar parterul are DOAR stâlpi de rezistenţă. 

Un bărbat a plătit un avans de 73 de mii de euro pentru trei apartamente în care ar fi trebuit să se mute el şi copiii lui. 

Vezi și

MARCEL STROE, păgubit: Niciodata nu ne-am gandit ca el de fapt va abandona acest imobil, aceasta investitie. 

Spune că a încercat să-şi recupereze banii, însă constructorul a dispărut pur şi simplu. Nu răspunde la telefon, iar în conturile firmei nu există niciun leu. Prin urmare NU poate fi executat. 

Şantierul abandonat a fost preluat, între timp, de un alt constructor. 

VASILE SIMA, şef de şantier la firma care a preluat contractul: A lasat aici niste italieni cărora le-a dat ţeapă. Peste tot persoana aceasta are datorii enorme.

Sunt multe familii de la care dezvoltatorul ar fi primit bani în avans pentru apartamente sau duplexuri pe care le construieşte. Sunt trei şantiere. Unul în Timişoara şi două în localităţile Giroc şi Urseni. 

Zona este in plina dezvoltare. Constructorul a pus prima caramida la aceasta casa in 2014, in 2016 trebuia sa fie finalizata, insa totul a fost lasat de izbeliste, asa cum se poate vedea. 

Avocaţii îi sfătuiesc pe cei care vor să cumpere o casă în construcţie să fie atenţi la cel puţin două aspecte. 

Numai în Bucureşti sunt sute de români care fac eforturi să îşi recupereze banii oferiţi în avans unor dezvoltatori. Ansamblurile rezidenţiale s-au blocat la stadiul proiect sau fundaţie, după ce constructorii au dat faliment sau patronii firmelor au dispărut cu banii. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri economice » Ţepe imobiliare de milioane de euro. Tot mai mulţi români, victimele dezvoltatorilor