Antena Meniu Search
x

România redeschide ambasada de la Kiev. Anunțul ministrului Bogdan Aurescu

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a anunțat că România va redeschide "în perioada următoare" ambasada din Kiev, după terminarea pregătirilor tehnice și de securitate. Spania, Italia sau Franta au luat măsuri similare, în ultimele zile.

ministrul de Externe al României Bogdan Aurescu
România redeschide ambasada de la Kiev. Anunțul ministrului Bogdan Aurescu - DPA Images / Hannibal Hanschke via Hepta

"Autoritățile române au decis redeschiderea Ambasadei României în Ucraina, la Kiev. Reluarea efectivă a activității va avea loc în perioada următoare, imediat după ce pregătirile tehnice și de securitate necesare vor fi finalizate", a transmis, pe Twitter, ministrul Bogdan Aurescu.

Anunțul vine după ce Armata rusă a încheiat operațiunile militare din zona Kievului, după ofensiva ratată din primele zile ale războiului. Rușii își concentrează în acest moment forțele armate în sudul Ucrainei, acolo unde atacă pe o linie de front de circa 480 de kilometri.

Ambasada României din Kiev suspendase activitatea încă din primele zile de război

România a luat decizia de suspenda activitatea ambasadei de la Kiev în a treia zi de război, iar pe 26 februarie s-a încheiat și repatrierea personalului diplomatic. 

"În contextul ultimelor evoluții de securitate din Ucraina, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că la data de 26 februarie 2022 s-a încheiat cu succes repatrierea în România a personalului Ambasadei României la Kiev, urmare unui efort inter-instituțional susținut. Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu mulțumește în mod deosebit tuturor instituțiilor implicate pentru realizarea operațiunii, precum și autorităților Ucrainei și Republicii Moldova pentru sprijinul oferit. Pe parcursul întregii operațiuni, începute ieri dimineață și finalizate în această dimineață, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a stat permanent în contact cu ambasadorul României la Kiev, Cristian-Leon Țurcanu", preciza MAE, la acel moment.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » România redeschide ambasada de la Kiev. Anunțul ministrului Bogdan Aurescu