Antena Meniu Search
x
LIVE

Bogdan Aurescu a discutat cu secretarul de stat al SUA. Antony Blinken i-a mulţumit ministrului român pentru gestionarea situației

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, și secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, au avut luni o convorbire telefonică despre războiul din Ucraina, NATO și parteneriatul strategic România-SUA.

De Redactia Observator la 18.04.2022, 19:13
ministrul de Externe al României Bogdan Aurescu
Bogdan Aurescu a discutat cu secretarul de stat al SUA. Antony Blinken i-a mulţumit ministrului român pentru gestionarea situației - Profimedia Images

MAE anunță că ministrul Bogdan Aurescu a avut luni, o convorbire telefonică cu secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, pentru a discuta despre consecințele agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei și eforturile aliate de a gestiona și a răspunde adecvat acestora, despre modalitățile concrete de a oferi sprijin Ucrainei, precum și despre o serie de aspecte de cooperare bilaterală din cadrul Parteneriatului Strategic România-Statele Unite.

Discuția a avut loc în continuarea coordonării strânse dintre România și Statele Unite pe teme strategice, la toate nivelurile, în actualul context de securitate.

Blinken i-a mulțumit lui Aurescu pentru rolul asumat de România în regiune

„Ministrul Bogdan Aurescu a prezentat evaluările părții române privind evoluțiile de securitate pe Flancul Estic al NATO și la Marea Neagră, precum și acțiunile complexe întreprinse de autoritățile din țara noastră în sprijinul Ucrainei, la nivel politic, logistic și umanitar, inclusiv prin intermediul hub-ului umanitar de la Suceava. Secretarul de stat Antony Blinken a adresat ministrului Aurescu mulțumirile deosebite ale SUA pentru rolul regional asumat de țara noastră și pentru toate măsurile luate de România pentru gestionarea actualei crize, pentru susținerea multidimensională oferită Ucrainei și altor parteneri vulnerabili din regiune, inclusiv Republicii Moldova”, a anunțat MAE.

La final, ministrul Bogdan Aurescu a reiterat invitația adresată secretarului de stat Antony Blinken de a vizita România.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Bogdan Aurescu a discutat cu secretarul de stat al SUA. Antony Blinken i-a mulţumit ministrului român pentru gestionarea situației