Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video România se protejează de dronele rusești. MApN închide spațiul de deasupra Dobrogei și trimite 600 de militari să supravegheze granița cu Ucraina

România şi-a închis spaţiul aerian din nordul Dobrogei, la graniţa cu Ucraina după ce mai multe drone ruseşti s-au prăbuşit pe teritoriul nostru. Aseară, localnicii din Dobrogea s-au temut din nou. De data aceasta i-au speriat avioanele NATO care ieşiseră la antrenament şi făceau zgomot ca de bombardament. 

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 15.09.2023 , 20:40

Doar aeronavele militare şi medicale mai pot survola acum frontiera cu Ucraina în partea Dobrogei. 

Cristi Popovici, reporter Observator: "Armata a impus restricții de zbor la graniţa cu Ucraina, încă de la începutul războiului, doar că acum se măreşte aria restricționată. Între Galați și Sulina, altitudinea zonei interzise pentru zbor creste de la 1.000 de metri la 4000 de metri. Iar adâncimea în interiorul teritoriului românesc creşte de la 8 kilometri la 20 chiar 30 de kilometri, în funcție de configurația reliefului."

Este una dintre măsurile luate de Ministerul Apărării după ce ruşii au început să bombardeze porturile dunărene din Ucraina, la câteva sute de metri de România. 600 de militari au fost trimişi să surpeavegheze graniţa cu tehnică de ultimă generaţie. Vor urmări dacă dronele ruşilor intră în spaţiul nostru aerian şi le vor doborî dacă primesc ordin.

Vezi și

Colonelul Sorin Vartolomei, Asociația Militarilor Veterani: "Aceasta se tratează ca fiind ostilă în virtutea dreptului şi a tratatelor internaţionale. Se poate lua măsura unei angajări conjugate a mijloacelor de foc împreună cu mijloacele de luptă radioelectronice." 

Pe acelaşi subiect

Trei drone rusești au fost găsite până acum în România

Bucăţi din trei drone care ar putea fi ruseşti au fost recuperate în ultimele două săptămâni de pe teritoriul României. Aseară, localnicii din Dobrogea au privit din nou cerul cu teamă.

Cristi Popovici, reporter Observator: "Aici, în Năvodari, oamenii au tras o sperietură zdravănă din cauza unor exerciţii ample ale armatei, când în tot oraşul s-au auzit bubuituri foarte puternice."

Localnic: "S-a auzit o bubuitură foarte tare şi s-au zguduit chestiile prin casă pe acolo şi pe urmă au mai urmat altele foarte rapid, la diferenţă de timp foarte mică."

Speriaţi, mulţi localnici din zona Năvodari au sunat la 112. Ministerul Apărării i-a liniştit, însă. A anunţat că zgomotul puternic a fost un boom sonic, produs când avioanele militare care făceau antrenamente au depăşit viteza sunetului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri economice » România se protejează de dronele rusești. MApN închide spațiul de deasupra Dobrogei și trimite 600 de militari să supravegheze granița cu Ucraina