Antena Meniu Search
x

Românii au cheltuit 6,5 mld euro pe vacanţe în străinătate în 11 luni din 2022, în creştere cu 66%

Românii au cheltuit 6,5 miliarde de euro pe vacanţe în străinătate în primele 11 luni ale anului trecut, iar suma va depăşi cel mai probabil 7 miliarde de euro pe tot anul trecut, nivel record, potrivit calculelor ZF pe baza celor mai recente date de la BNR din ianuarie-noiembrie, notează Mediafax.

de Redactia Observator

la 17.01.2023, 22:34

Românii au cheltuit 6,5 mld euro pe vacanţe în străinătate în 11 luni din 2022, în creştere cu 66%

Apetitul în creştere pentru deplasările în stră­inătate este reflectat de indicatorii BNR şi a depăşit orice estimare făcută pe această piaţă. În 2019, cel mai bun an din turism, românii lă­sau 5,3 miliarde de euro pe călătoriile în străinătate. „Vânzările pe extern au cres­cut semnificativ anul trecut, vacan­ţele în străinătate au fost <şlagărul> pe 2022, dorinţa de a pleca în afara ţării a fost potenţată cumva după cei doi ani de restricţii din pandemie. Avem vân­zări în creştere pe Turcia, Grecia, pe destinaţiile de city break şi de busi­ness, trendul este foarte bun“, a spus pentru ZF Lucia Morariu, di­rectorul general al agenţiei de turism Exim­tur.

Pe această piaţă, numărul de char­tere programate pentru desti­na­ţiile din aceste ţări a fost anul trecut chiar mai mare ca cel din 2019, potrivit datelor din piaţă. Doar 13,9% din totalul sosirilor înregistrate în unităţile de cazare reprezentau sosiri ale străinilor în ianuarie-noiembrie anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Românii au cheltuit 6,5 mld euro pe vacanţe în străinătate în 11 luni din 2022, în creştere cu 66%