Antena Meniu Search
x

Video Românii au pornit marea vânătoare de calorifere electrice: vânzările au crescut de 4 ori. "Eficienţa e mai mică, se va vedea în facturile de curent"

Fugim de facturile la gaze, dar dăm de cele la energia electrică. Vânzările caloriferelor electrice şi boilerelor au crescut de patru ori faţă de anul trecut. Oamenii se tem că la iarnă nu vor avea căldură şi apă caldă din cauza problemelor pe care le au companiile de termoficare

Alin Stan
de Alin Stan

la 25.08.2022, 20:11

Vezi și

Ca să nu mai depindă de companiile de termoficare, tot mai mulţi români îşi cumpără calorifere electrice. În perioada iunie-august 2022, vânzările au fost de patru ori mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Daniel Apostol, reprezentant magazin: Sunt foarte mulţi clienţi care sunt dornici să-şi achiziţioneze aceste produse pentru incălzire. Ne aşteptăm ca septembrie să fie o lună foarte bună pentru partea asta. 

Lipsa apei calde din marile oraşe a dus la vânzări mari şi la boilere

Alin Stan, reporter Observator: Nu doar caloriferele electrice se vând destul de bine în această perioadă, ci şi boilerele, iar rafturile magazinelor de specialitate se golesc în fiecare zi. Preţul unui astfel de produs porneste de la 600 de lei şi poate ajunge la peste 1700 de lei, în funcţie de capacitate şi opţiuni. 

Pe acelaşi subiect

Anual, în România se vând în jur 220.000 de aparate folosite pentru încălzit, de la radiatoare şi convectoare, la pături electrice şi calorifere electrice. Experţii în energie spun însă că folosirea unor astfel de dispozitive înseamnă facturi mari la energie electrică

Mihnea Cătuţi, expert energie: Eficienţa totală este mai mică decât dacă un consumator casnic îşi incalzeste casa direct prin energie electrica cu radiatoare decat dacă ar face-o cu centrale termice de apartament. Şi pretul curentului electric este mai mare.

Specialiştii oferă câteva sfaturi pentru a nu tremura nici de frig, nici de teama facturilor la energie

Mihnea Cătuţi, expert energie: Dacă ai un calorifer pe care îl bagi in priză sau îl scoți, putem face practic acelaşi lucru şi cu centrala termică pe care o ai pe gaze naturale. 

Doar în Capitală sunt aproximatiov 1,2 milioane de oameni care depind de agentul termic furnizat de companiile de termoficare.  Un calorifer electric se vinde cu un preţ cuprins între 200 şi 1000 de lei, în funcţie de opţiuni. Iarna ce se apropie i- a speriat şi pe germani. În primele 6 luni ale anului, au fost vândute peste 600.000 de aparate pentru încălzit, cu o creştere de 35% faţă de anul trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Românii au pornit marea vânătoare de calorifere electrice: vânzările au crescut de 4 ori. "Eficienţa e mai mică, se va vedea în facturile de curent"