Video Unul dintre cele mai mari orașe din România a rămas fără apă caldă. "90 de zile fără apă caldă este mult peste limita de suportabilitate"
Lipsa apei calde din Ploieşti îi obligă pe managerii spitalelor din oraş să găsească soluţii urgente pentru funcţiona în regim normal. Dacă bebeluşii de la maternitate au fost spălaţi cu apă încălzită la reşou, la Spitalul Judeţean încă se caută variante. Puse în faţa posibilităţii ca municipiul să rămână trei luni fără apă caldă, autorităţile au decis rezilierea contractului cu operatorul de termoficare.
La Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţe Ploieşti, în prima zi fără apă caldă, nou născuţii au fost spălaţi cu apă încălzită la reşou. A doua zi, s-a apelat la o soluţie de avarie.
Managerii de spitale caută soluții
Mihaela Radu, șef secție Obstetrică Ginecologie 1: Spitalul are un sistem propriu de incalzire a apei care functioneaza in situatii de urgenta. Sistemul e suplimentat de panouri solare.
Dacă pentru copii s-a găsit o variantă, cu adulţii e mai greu. Secţia principală, unde e şi unitatea de primiri urgenţe, încă aşteaptă o rezolvare.
- Noua realitate din Germania: fără apă caldă, căldură şi aer condiţionat, în clădirile publice. Restricții...
- Revoltă în Ploiești după ce orașul rămâne fără apă caldă pentru o lună. "Cum e posibil aşa ceva?"
- "Fântână arteziană" în mijlocul Constanţei: jetul de apă a atins 6 metri înălţime. Conducta spartă e veche...
Dr. Bogdan Nica, manager SJU Ploiești: Soluțiile ar fi niste cazane, niste boilere cu încălzire electrică. Ambele soluții le discutăm cu niște specialiști și sperăm să le implememtăm. Sperăm să găsim și produsele respective în stocurile furnizorilor. Situația era mai gravă decât era ulterior rezilierii. Acum suntem în imposibilitatea de a avea apa caldă probabil 90 de zile, ceea ce este și mai grav pentru că trebuie organizată o noua licitație.
Sistemul centralizat de termoficare este indisponibil de pe data de 1 august, când a început revizia anuală la singurul cazan funcţional care produce agent termic pentru municipiul Ploieşti. Inclusiv peste 130 de mii de oameni din 30 de mii de apartamente sunt afectaţi.
Locuitori: Nu e bun. Hai, două săptămâni, dar o lună de zile. E rău. Dar au oprit în tot orașul. Trebuie reparate, făcute și e ceva normal.
De altfel, reprezentanţii proprietarilor ameninţă cu proteste.
Eugen Cristescu, președintele UAP Prahova: Vom merge in continuare pe acest protest. Asteptam sa ni se aprobe pana miercuri organizarea lui. Situatia este foarte grava si 90 de zile fara apa calda este mult peste limita de suportabilitate a cetateanului.
Consiliul Judeţean a decis să rezilieze contractul cu Termoficare Prahova, compania care preluase sistemul începând cu luna mai.
Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova: Am reziliat contractul de delegare a serviciului de termie. Principalul motiv a fost ca ei aveau in contract obligativitatea furnizarii apei calde catre ploiesteni. N-au respectat asta.
Chiar şi aşa, nu există deocamdată vreo garanţie că situaţia va reveni la normal, iar ploieştenii vor beneficia curând de apă caldă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰