Vinuri cu poveşti din Italia! Licoare lui Bachus produsă de italieni devine tot mai cunoscute pe piaţa din România
Românii încep să pună preţ, din ce în ce mai mult, pe calitate şi atunci când vine vorba de vinuri. Acum caută gusturi rafinate!
Românii încep să pună preţ, din ce în ce mai mult, pe calitate şi atunci când vine vorba de vinuri. Caută gusturi rafinate şi nu se mulţumesc doar cu produsele din ţară. Italienii de exemplu, vin la noi cu vinuri de poveste. Cu toate acestea, specialiştii ne asigură că şi podgoriile româneşti produc vinuri de calitate. Şi suntem destul de greu de întrecut mai ales când vine vorba de meşteşugul licorii lui Bachus.
Un vin bun este cel care îţi place şi care are o poveste, ne spune un comerciant italian.
Sergio Angioi, director firmă de vinuri:
Vinul vine din sudul Italiei, o provincie din Puglia, numită Salento. Acest vin există din 1973, această familie cultivă şi face vin de patru generaţii.
- Câţi bani economiseşte dacă rambursezi anticipat 1.000 de lei la un împrumut pe 20 de ani, cu dobândă de 5%
- Iancu Guda: "Avem cea mai mare crestere de salarii din UE". Câţi bani din salariu pierd românii din cauza inflaţiei
- Românii vor putea întreba angajatorul ce salarii au colegii lor. Companiile, obligate să facă grilele publice
- Afacerea pe care Ramona a pariat acum câțiva ani şi care a dat roade. "Clienţii vin la noi, deja sunt programaţi"
- BNR menţine în continuare dobânda cheie la 6,5% pe an
Iubitorii de vinuri din ţara noastră apreciază şi ei gusturile fine ale Italiei.
Carmello, un master somelier italian, iubeşte România şi mai ales vinurile de aici, pe care dealtfel le promovează de câte ori şi pe unde poate.
Carmello Zgangura, master somelier:
Eu sunt îndrăgostit de vinul românesc, sunt îndrăgostit de Fetească albă, neagră, regală. Nu poţi să faci o comparaţie, nu este unul mai bun decât altul. În România este locul unde s-a născut Dionisos. Feteasca neagră este autohton pentru excelenţă, trebuie valorizat, 8.000 de ani de istorie.
N-o spune doar el. Specialiştii au decretat faptul că piaţa românească are şi ea soiuri care mai de care mai aromate şi gustoase.
Pentru a cumpăra un vin bun trebuie să fim atenţi la miros, gust şi la mâncarea la care îl asortăm, spun cunoscătorii.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰