Antena Meniu Search
x

Video Românii investesc masiv în imobiliare și nu doar în țară, ci și în Grecia, Italia sau Dubai: "Suntem oarecum în competiţie cu ruşii"

Românii sunt cei mai mari proprietari de imobile din Uniunea Europeană şi continuă să cumpere an de an. Investiţiile în clădiri au ajuns la uriaşa sumă de 400 de miliarde de euro. Nu se cumpără doar proprietăţi în ţară ci şi peste hotare, mai ales în Grecia, Italia sau Dubai. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 29.01.2022, 22:18

Vezi și

Simţul proprietăţii ridicat, dar şi semnalele din piaţă potrivit cărora imobiliarele se vor scumpi şi mai mult în 2022 au fost principalii doi factori pentru care anul trecut românii au investit masiv în real estate. 

Despina Ponomarenco, preşedinte BREC: E o investiţie palpabilă, uşor de monetizat. Previzionăm ca în 2022 investiţiile private în apartamente să continue. Acestă investiţie este şi o protecţie faţă de inflaţie.

Alexandra Marin, reporter Observator: Avuţia imobiliară a românilor a ajuns anul trecut la 400 de miliarde de euro, un record al ultimului deceniu, potrivit BNR. Un volum ridicat al activelor imobiliare a mai fost înregistrat în 2008, când românii aveau 500 de miliarde de euro în imobiliare, dar la un curs mediu de 3,68 de lei pentru un euro.

Dacă ar fi să facem o medie, asta înseamnă că fiecare român are aproximativ 20.000 de euro investiţi în imobiliare.

Pe acelaşi subiect

Ramona Ganea, vicepreşedinte ADIRU: Dacă vorbim despre românul care cumpără pentru uz propriu, pentru a se muta, media a crescut la 70.000-80.000 de euro. Dacă vorbim despre investitorii cu experienţă, anul trecut s-au investit sume de peste 1 milion de euro. 

Am putea aveam un nou record al investițiilor în piața imobiliară din România

Anul acesta, în schimb, s-ar putea să se înregistreze un nou record pentru piaţa imobiliară locală, dar de data acesta din punct de vedere al investiţiilor făcute de dezvoltatori.

Despina Ponomarenco, preşedinte BREC: Noile investiţii în infrastructură vor determina de altfel investiţii imobiliare în alte oraşe şi regiuni. Amintim Braşovul cu noul aeroport. 

Însă românii nu s-au rezumat la a investi doar în ţară. Oraşul care a atras foarte mulţi cumpărători în ultimii ani este Dubaiul.

Andreea Popa, manager agenţie imobiliară: Suntem oarecum în competiţie cu ruşii, care investesc foarte mult în Emiratele Arabe. Încă sunt accesibile preţurile. În 10 ani o să comparăm preţurile din Dubai cu cele din New York. 

Cei mai mulţi români care achiziţionează locuinţe în străinătate le închiriază ulterior, pentru a recupera din investiţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Românii investesc masiv în imobiliare și nu doar în țară, ci și în Grecia, Italia sau Dubai: "Suntem oarecum în competiţie cu ruşii"