Antena Meniu Search
x

Video Imobiliare 2022. Ne putem aştepta la un an record, cu scumpiri de peste 10%

Predicţii pentru piaţa imobiliară din România. Anul acesta ar putea fi un an record în ceea ce priveşte noile construcţii. Mai exact, se va construi mult şi se va cumpăra mult. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 29.01.2022, 14:23

Vezi și

Avuţia imobiliară a românilor a ajuns în anul 2021 la valoarea de 400 de miliarde de euro, un record al ultimului deceniu, potrivit datelor BNR. O valoare destul de însemnată a activelor imobiliare a mai fost înregistrată abia în anul 2008, atunci când românii aveau 500 de miliarde de euro în imobiliare. Asta se întâmpla la un curs mediu de 3,68 de lei pentru un euro. 

Imobiliarele s-ar putea scumpi cu cel puţin 10%

Trendul se va păstra. Specialiştii spun că asta se întâmplă pentru că au fost semnale nenumărate din piaţă conform cărora anul acesta imobiliarele se vor scumpi cu cel puţin 10%. Şi cum apetitul românilor pentru zona de real estate este destul de mare, dezvoltatorii nu stau degeaba. Anul 2022 ar putea să fie record din punctul de vedere al investiţiilor dezvoltatorilor pe plan local. Se va investi atât în zona rezidenţială, cât şi de office, dar şi în cea de depozitare şi logistică.

Se observă un alt comportament schimbat al românilor, cel de a comanda foarte mult din online, motiv pentru care se investeşte şi în acest sector.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Imobiliare 2022. Ne putem aştepta la un an record, cu scumpiri de peste 10%