Antena Meniu Search
x

Video Românii îşi împart ţara de Mica Unire: multe hoteluri de la munte şi mare sunt deja ocupate de turişti

Românii îşi împart ţara de Mica Unire când vor fi patru zile libere. Unii vor merge pe litoral, alţii la munte. Deja multe hoteluri au locurile ocupate aproape în totalitate. În bucătării se duce o competiţie la cuţite pentru a primi oaspeţii cu cele mai apetisante mâncăruri.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 19.01.2023, 21:03

Vezi și

Se anunţă vreme plăcută şi preţuri bune pe litoral în minivacanţa de mica Unire. Puntea între weekend şi ziua liberă de 24 ianuarie vine ca o gură de aer pentru patronii care ţin hotelurile deschise pe timpul iernii. "Pentru weekendul acesta am pregătit un pachet de două nopţi de cazare cu preţuri pornind de la 690 de lei şi include mic dejun în cameră dublă standard şi o cină cu bufet specific tradiţional românesc", a declarat Elena Drăghici - șef recepție.

Chiar dacă afară e destul de cald, bucătarii îşi aşteaptă oaspeţii cu prepearte specifice Crăciunului. "Mici, cârnaţi, putem să mergem şi pe nişte cotlet de berbecuţ specific zonei. Fasole cu ciolan, varză cu afumătură putem face sau chiar sărmăluţe", a declarat Adrian Bazâru - bucătar. Cei mai mulţi turişti vin la mare să mănânce peşte. "Vom găti un file de somon cu o salată uşoară de citrice. Este un preparat simplu, se face foarte rapid", a declarat Adrian Bazâru - bucătar.

"Degustări de vinuri, cherhanale. Mâncăm peşte proaspăt şi fructe de mare. Tururi şi excursii locale la cramele dobrogene, la cetăţile antice", a declarat Iolanda Nanu - manager hotel. "Turiştii sunt în mare parte interesaţi de hotelurile care au centre SPA. Pentru a putea beneficia de diferite proceduri sau chiar şi pe wellness există interes destul de ridicat", a declarat Ştefan Necula -  manager agenție de turism.

Cine iubeşte mai mult muntele decât marea se poate orienta spre Poiana Braşov. "Gradul de ocupare este de 99%, iar preţurile pornesc de le 130 de euro cazare în cameră dublă, doi adulţi. Acest tarif include mic dejun, toate taxele, piscină, saună, salină, wi-fi şi parcare.", a declarat Mariana Tinu - reprezentantă hotel. "Avem patru nopţi de cazare, clienţii dacă aleg să mănânce în restaurantul nostru, adică un pachet cu demi-pensiune, în fiecare seară, o familie, cu un copil până în 12 ani pot ajunge la un preţ de 2800 de lei. Aici avem inclus: cazarea, micul dejun, mesele de cină sau de prânz, cu atât mai mult putem lua în calcul SPA-ul", a declarat Gabriel Roșca - reprezentant hotel. Chiar dacă nu e zăpadă la munte, hotelurile sunt rezervate aproape în totalitate pentru minivacanţa de Mica Unire. Aşa că ar trebui să vă grăbiţi dacă vreţi o escapadă în acest weekend.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Românii îşi împart ţara de Mica Unire: multe hoteluri de la munte şi mare sunt deja ocupate de turişti