Antena Meniu Search
x

Video Românii nu riscă atunci când vine vorba de vacanţe: aleg destinaţii precum Grecia sau Italia, în detrimentul unor locuri exotice

Oraşele istorice sau insulele spectaculoase din Europa rămân în continuare destinaţiile favorite de vacanţă pentru români, în detrimentul locurilor exotice. Şi asta pentru că sunt mai aproape de casă, dar şi mult mai ieftine. În topul preferinţelor căştigă teren Croaţia, arată studiile.

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 23.07.2023, 20:10

Vezi și

Vacanţele aproape de casă rămân prima opţiune pentru cei mai mulţi români. Mai ales dacă destinaţia are plaje spectaculoase. Şi asta pentru că preţurile sunt mut mai mici decât în insulele exotice. În Creta există cea mai faimoasă plajă cu nisip roz. "Sunt in primul rand, plajele de vis. Grecia avand cele mai multe plaje cu steag albastru, cele mai potrivite pentru inot, apoi urmeaza Costa del Sol pentru tezaur si cultura si apoi zona Italiei", a declarat Florin Ionescu, consultant în turism.

Şi România câştigă puncte pe harta turistică

"Dacă mergi ca turist, zonele de coastă, Insulele Baleare, Canare sau Coasta Cadiz, Marbella, Barcelona. Spaniolii, suntem oameni foarte deschisi, simpatici si care tratam foarte bine oamenii care vin din afara", spune un turist spaniol. În topul vacanţelor de vară rămân Grecia, Spania şi Italia. în ultimii ani, un alt paradis mediteraneean a intrat în top: Croaţia.

Şi România câştigă puncte pe harta turistică, aşa că numărul străinilor care ne vizitează creşte de la an la an. Miguel este spaniol, trăieste în Abu Dhabi, dar a venit pentru un weekend, la Bucureşti. "Căutam o destinaţie aproape de casă, pe care nu o cunoşteam, dar pe care voiam să o vizităm, Bucureşti. Ne-a plăcut mult, am văzut locuri foarte frumoase, oraşul, arhitectura, mâncarea bună, am ieşit seara, ne am distrat foarte bine", a declarat Miguel. Dincolo de destinaţiile turistice tradiţionale, tot mai căutate într o vară toridă sunt ţările mai răcoroase, Norvegia, Polonia şi Irlanda.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Românii nu riscă atunci când vine vorba de vacanţe: aleg destinaţii precum Grecia sau Italia, în detrimentul unor locuri exotice