Antena Meniu Search
x

Românii, printre europenii care au raportat venituri mai mici în 2021. Cum stau lucrurile la nivelul continentului

Datele publicate de către Oficiul European de Statistică (Eurostat) indică faptul că românii se numără printre europenii care au raportat o scădere a veniturilor în cursul anului 2021 la nivelul gospodăriei. În cazul României cifra celor care au ajuns în această situația era de 5,4%, asta în timp ce în Cehia cei care au raportat o crește reprezintă 34,8% din populație. Anul trecut, 84% din populaţia UE locuia în gospodării al căror venit net fie a rămas stabil (66,5%), fie a crescut (17,5%) comparativ cu 2020, în timp ce 16% din populaţia UE a raportat o scădere, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 22.11.2022, 14:30

Bani
Românii, printre europenii care au raportat venituri mai mici în 2021. - Profimedia

Ponderea populaţiei care a declarat o scădere a venitului gospodăriei variază de la 5,4% în România la 27,6% în Cipru, în timp ce ponderea celor care au raportat o creştere a venitului gospodăriei variază de la 4,9% în Italia la 34,8% în Cehia.

Ponderea populaţiei care locuia în gospodării cu un venit mai mult sau mai puţin stabil în 2021 comparativ cu 2020 depăşeşte 50% în toate statele membre UE, de la 50,7% în Cipru la 84% în Italia. 

În 17 din statele membre UE, ponderea populaţiei care a declarat o creştere a venitului a fost mai ridicată decât ponderea celor care au raportat o scădere. Diferenţa a fost de peste zece puncte procentuale (pp) în opt din ţările membre UE.

În schimb, ponderea populaţiei care a declarat o scădere a venitului a fost mai ridicată decât ponderea celor care au raportat o creştere în nouă state membre UE, diferenţa fiind de sub zece puncte procentuale în opt din aceste ţări membre UE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Românii, printre europenii care au raportat venituri mai mici în 2021. Cum stau lucrurile la nivelul continentului