Antena Meniu Search
x

Video Românii se tem de criză şi au început să pună bani deoparte pentru zile negre. Cele mai practice sfaturi pentru a economisi eficient

Vremurile în care trăim ne fac să fim mai pragmatici financiar. Potrivit unui studiu, românii au început să pună bani deoparte pentru zile negre. Principalul motiv de îngrijorare ar fi creşterea preţurilor la energie.

de Angela Bertea

la 10.08.2022, 08:46

Vezi și

Potrivit sondajului, jumătate dintre românii chestionaţi consideră că situaţia lor financiară s-a înrăutăţit faţă de anul trecut, iar 38% nu se aşteaptă la un viitor optimist. Situaţia de acum i-a determinat pe oameni să pună bani deoparte din puţinul pe care îl au. Sumele mici ar fi chiar cheia în încercarea de a economisi bani, spun specialiştii.

Cum putem pune bani deoparte? Putem renunţa la anumite abonamente pe care le folosim rar sau aproape deloc. O atenţie sporită poate fi acordată şi cumpărăturilor. În cazul hainelor, putem renunţa la a cumpăra doar de dragul de a le avea. În ceea ce priveşte schimbarea unor electrocasnice putem aştepta perioada reducerilor anuale, iar în cazul cumpărăturilor săptămânale este indicat să avem la noi o listă clară a produselor pe care vrem să le achiziţionăm.

Economii mai putem face şi prin reducerea costurilor la facturile de energie, dacă scoatem din priză echipamentele pe care nu le folosim. De asemenea, utilizarea becurilor economice este o soluţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Românii se tem de criză şi au început să pună bani deoparte pentru zile negre. Cele mai practice sfaturi pentru a economisi eficient