Antena Meniu Search
x

Video Românii vor plăti impozit şi pentru pereţii casei. Cum se schimbă modul de calcul al impozitului pe locuinţă din 2023

După scumpiri la electricitate, carburanţi şi mâncare, urmează impozitele pentru proprietăţi. Amendamentul care prevede majorarea cu 50% a taxelor a trecut azi de comisia de buget din Senat şi ar urma să se aplice din ianuarie.

Lucia Cujbă
de Lucia Cujbă

la 11.10.2022, 19:17

Vezi și

Coaliţia de guvernare are nevoie de bani la bugetele locale. Şi cum guvernul nu are de unde să dea fonduri primăriilor, apelează la noi, proprietarii de apartamente, case şi terenuri. La valoarea impozabilă care ar urma să fie mărită cu 50 de procente, se va aplica şi o cotă, care diferă de la o localitate la alta. Vă dau două exemple. < C1 > Pentru un apartament de 90 de metri pătraţi din București, impozitul este acum cam 200 de lei. Dacă planurile coaliţiei devin lege, de la 1 ianuarie impozitul va sări de 300 de lei. Asta în situaţia în care cota de impozitare rămâne ca în prezent, adică 0,1%.

La Cluj-Napoca, însă, este dublă. Dacă nu se schimbă, impozitul pentru o casă de 295 de metri pătraţi va creşte de la 960 la 1.400 de lei. Proiectul de lege pentru impozitele mărite va ajunge la Senat şi, dacă este votat, trebuie să primească şi aprobarea deputaţilor ca să plătim mai mult. Cum există, însă, o înţelegere în acest sens în coaliţie, lucrurile par aranjate. Argumentul politicienilor? Avem unele dintre cele mai mici impozite din Uniunea Europeană!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Românii vor plăti impozit şi pentru pereţii casei. Cum se schimbă modul de calcul al impozitului pe locuinţă din 2023