Antena Meniu Search
x

Romsilva estimează pentru 2017 venituri mai mari cu 9% decât bugetul aprobat

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva estimează că va încheia 2017, conform datelor preliminarii, cu venituri de 2,19 miliarde lei.

Romsilva estimează creşteri cu peste 9% la venituri în 2017, faţă de previziunile iniţiale - Romsilva

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva estimează că va încheia 2017, conform datelor preliminarii, cu venituri de 2,19 miliarde lei, cu 9% mai mari decât datele planificate pentru acest an. Iar cifra de afaceri a fost estimată la 1,85 miliarde lei, mai mare cu 15%.

"Veniturile totale la finalul anului vor fi de 2,19 miliarde lei, faţă de 2 miliarde lei aprobate prin bugetul de venituri şi cheltuieli, în timp ce cheltuielile totale se vor ridica, la finalul anului la 1,91 miliarde lei", arată datele transmise Romsilva.

De asemenea, profitul brut de 284,3 milioane de lei înregistrează o creştere de 67% faţă de cifra prognozată pentru anul în curs, adică 170 de milioane de lei, aprobat prin bugetul de venituri şi cheltuieli.

Numărul de angajaţi a scăzut în acest an la 16.241, de la 16.327 anul trecut, însă productivitatea muncii a crescut cu 17,3%, spun reprezentanţii Romsilva.

"Faţă de un program prognozat de recoltare a masei lemnoase de 9,56 milioane de metri cubi, la finalul acestui an Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva va recolta 9,37 milioane de metri cubi, adică 98% din program, rămânând nerecoltaţi 185.000 de metri cubi", se arată în datele regiei.

În acest an, Romsilva a avut un buget de investiţii de 180 milioane lei, 100 milioane lei din fondul de accesibilizare şi 80 milioane lei din fondurile proprii.

"În privinţa fondurilor de accesibilizare, până la finalul anului vor fi realizate investiţii de 88,8 milioane de lei, iar în privinţa investiţiilor din fonduri proprii vor fi realizate investiţii de 75 de milioane de lei", menţionează oficialii Romsilva.

Ei subliniază că toţi indicatorii economici şi financiari prevăzuţi în planul de management vor fi realizaţi la finalul acestui an, unii indicatori urmând să fie depăşiţi cu valori semnificative.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Romsilva estimează pentru 2017 venituri mai mari cu 9% decât bugetul aprobat