Antena Meniu Search
x

Rusia vrea să naționalizeze companiile străine care au plecat din țară

Rusia suspendă vânzarea de valută până în septembrie. Partidul de guvernământ al preşedintelui Vladimir Putin își propune naţionalizarea companiilor occidentale care şi-au sistat activitatea în Rusia. 

de Redactia Observator

la 09.03.2022, 13:14

Secretarul Consiliului General al formaţiunii consideră că încetarea voluntară a operaţiunilor echivalează cu un război declarat cetăţenilor ruşi, nu doar împotriva statului în sine.

Rusia vrea să naționalizeze companiile străine care au plecat din țară

Yale University

Este a două ameninţare de acest gen la adresa marilor companii occidentale care au anunţat că-şi închid, temporar, magazinele şi fabricile din Rusia.

Aproape 300 de companii globale au părăsit piața rusă din cauza invaziei ruse a Ucrainei. Lista completă a fost realizată de Universitatea Yale și poate fi consultată AICI. Treizeci de multinaţionale rămân pe lista companiilor care continuă să fie operaţionale în Rusia.

McDonald's și Coca Cola sunt cele mai recente companii care au anunțat că se retrag din Rusia. Starbucks a anunţat că toate cele 130 de cafenele din Rusia care îi poartă numele se vor închide şi că va înceta să îşi livreze produsele în această ţară, devenind cel mai recent grup important din Statele Unite care a tăiat legăturile cu Moscova după invazia rusă în Ucraina. Grupul kuweitian care deţine licenţa Starbucks în Rusia "a acceptat să suspende imediat operaţiunile din magazine şi va oferi sprijin celor aproape 2.000 de angajaţi care depind de Starbucks pentru a trăi", a declarat directorul general al lanţului de cafenele, Kevin Johnson. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Rusia vrea să naționalizeze companiile străine care au plecat din țară