Antena Meniu Search
x

Video Salariile mici îi fac pe cumpărători să adopte un comportament de criză: Vânează reducerile şi sunt mult mai atenţi pentru ce scot banii din buzunare

Suntem mult mai atenţi pe ce cheltuim banii, mergem la magazin cu lista de acasă şi vânăm promoţiile. Cel puţin jumătate dintre cumpărători ştiu dinainte preţul produselor de care au nevoie, arată un studiu recent. Comportament de criză, din cauza salariilor mici.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 31.10.2021, 22:00

Vezi și

''Înainte de a cumpăra ne facem o listă, ne documentăm, știm exact ce anume dorim să cumpăram.''

Şi ştim şi preţurile. Cum toate s-au scumpit, doar reducerile ne mai fac să scoatem bani din buzunar. Cumpărăm aproape orice la promoţii: de la produse alimentare, îmbrăcăminte, încălţăminte până la produse electronice şi electrocasnice. 

''Sunt foarte importante reducerile.''

''Am doi copii. Sunt în învăţământul superior și au nevoie de multe lucruri. Îmbrăcăminte, incaltaminte, cărți.''

Pe acelaşi subiect

Dan Matei, director analitycs Nielsen: Consumatorii se îndreaptă fie către produse mai ieftine, fie către marcile private ale retailerilor, fie către pack-uri mai mari. 22% dintre banii cheltuiți au fost acordați intr-o promoție.

Nimic surprinzător, în vremuri de criză. 

Nicoleta Deliu, expert în educaţie financiară: Tentaţia reducerilor este foarte mare. Pentru cineva care este suficient de disciplinat cu bugetul, perioada reducerilor e o perioadă foarte bună de achiziţii. Dar asta înseamnă sa te planifici, să te gândeşti cu câteva luni înainte.

Cum evităm să cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie

Altfel, de multe ori ajungem să cumpărăm produse de care nu avem nevoie. 

Nicoleta Deliu, expert în educaţie financiară: Mai întâi este sfatul "gândește-te foarte bine dacă vrei lucrul respectiv, ia-ți cel puțin o noapte înainte sa cumperi și s-ar putea sa vezi ca de fapt nu ai nevoie. 

Şi mare atenţie la posibile capcane. Dacă ştim că urmează o perioadă de reduceri este bine să urmărim din timp produsul respectiv pentru a vedea dacă preţul este într-adevăr redus. Următorul pas este verificarea aceloraşi produse pe alte site-uri. Iar pentru cumpărăturile online, trebuie să vedem dacă pretul afişat pe site conţine sau nu TVA şi care este costul de livrare. Pentru că s-ar putea să ieşim mai ieftin dacă mergem şi îl ridicăm din magazin în loc să aşteptăm curierul acasă.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Salariile mici îi fac pe cumpărători să adopte un comportament de criză: Vânează reducerile şi sunt mult mai atenţi pentru ce scot banii din buzunare