Salariul minim creşte diferenţiat, de la 1 ianuarie, dar zece mii de angajaţi urmează să fie concediați
2019 vine cu modificări importante pentru salariaţi. Ministrul Muncii a confirmat că de la 1 ianuarie salariul minim va fi diferenţiat pentru cei cu studii superioare, dar şi pentru cei cu o vechime mai mare de 15 ani.
2019 vine cu modificări importante pentru salariaţi. Ministrul Muncii a confirmat că de la 1 ianuarie salariul minim va fi diferenţiat pentru cei cu studii superioare, dar şi pentru cei cu o vechime mai mare de 15 ani. Însă guvernul pare să dea cu o mână şi să ia cu alta. Cel puţin zece mii de angajaţi de la stat ar urma să fie concediaţi, potrivit unor surse. Doar de la ANAF ar urma să plece în jur de cinci mii de persoane. Şi nu este singura instituţie vizată de marea disponibilizare.
Zece mii de salariaţi ar urma să plece acasă de la începutul anului viitor. Chiar ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a recunoscut că există foarte multe scheme de personal "umflate" şi că nu este exlusă o serie de disponibilizări la nivelul aparatului bugetar. O teorie susuţinută şi de ministrul Finanţelor.
De la ANAF se estimează că 5.000 de persoane îşi vor elibera locurile de muncă, dintr-un total de 30 de mii. De la Ministerul Muncii au fost deja disponibilizaţi 20 de angajaţi. Şi de la Transporturi ar urma să plece acasă 40 de salariaţi, potrivit unor surse. Măsura a stârnit deja controverse.
Vestea disponibilizărilor vine în contextul în care, de la 1 ianuarie 2019, salariul minim creşte, dar se va acorda diferenţiat.
România suportă costuri de 86 de miliarde de lei cu cei 1,2 milioane de bugetari.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰