Antena Meniu Search
x

Salariul minim va creşte de la 1 iulie. Cât vor primi în plus aproape 1,5 milioane de români

Salariul minim va creşte de la 1 iulie până la 2.300 de lei net. Peste 1, 5 milioane de angajaţi români sunt plătiţi în acest moment cu minimum pe economie. Majorarea nu e un cadou din partea Guvernului, ci o directivă europeană.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 23.05.2024 , 17:38

Salariul minim va creşte de la 1 iulie. Guvernul a decis o majorare de aproximativ 230 de lei net. Sunt vizaţi peste 1,5 milioane de angajaţi. Presaţi de Uniunea Europeană, guvernanţii au fost nevoiţi să mărească salariul minim.

Salariul minim, majorat de la 1 iulie

Venitul minim pe economie de la 1 iulie va fi de 3.700 lei brut, ceea ce înseamnă un salariu mediu net de aproximativ 2.300 de lei. Au fost luate în considerare mai multe aspecte, cum ar fi rata inflaţiei, Produsul Intern Brut şi salariul mediu pe economie.  O Directivă Europeană prevede că salariul minim ar trebui să ajungă la 50% din salariul mediu brut. 

Vezi și

Tot astăzi, Guvernul a aprobat ordonanţa prin care 100.000 de angajaţi vor primi 10% în plus la leafă de luna viitoare, după proteste. 

Pe acelaşi subiect

Marcel Ciolacu: De la 1 iulie, salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, după Consiliul Tripartit, că de la 1 iulie, salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut. Şeful Execitivului mai anunţă că vor menţine până la sfârşitul anului facilitatea acordată angajatorilor privind cei 200 de lei scutiţi de taxe.

"De la 1 iulie, salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut. Totodată, vom menţine până la sfârşitul anului facilitatea acordată angajatorilor privind cei 200 de lei scutiţi de taxe. Suntem în direcţia corectă către implementarea salariului minim european", a anunţat premierul, într-o postare pe Facebook. Premierul Marcel Ciolacu precizează că aceasta este decizia luată astăzi, alături de sindicate şi patronate, în Consiliul Tripartit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri economice » Salariul minim va creşte de la 1 iulie. Cât vor primi în plus aproape 1,5 milioane de români