Antena Meniu Search
x

SCHIMBARE în legislaţie! O nouă regulă pentru AMENZILE de circulaţie!

O nouă schimbare apare în legislaţie! Începând de ieri, şoferii au posibilitatea de a achita amenzile de circulaţie direct din telefon, prin card bancar

O nouă schimbare apare în legislaţie! Începând de ieri, şoferii au posibilitatea de a achita amenzile de circulaţie direct din telefon, prin card bancar

Totul este posibil cu ajutorul aplicaţiei AUTO.RO, care poate fi instalată gratuit pe orice smartphone cu sistem de operare iOS sau Android.

Tranzacţia se procesează prin serviciul de plăţi online al Libra Internet Bank, care reţine un comision de 5%. Aplicaţia este utilă celor care optează să plătească jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege, fiindu-le mai uşor să se incadreaze în termenul de două zile lucrătoare de la data primirii procesului verbal de constatare a contravenţiei, deoarece o pot plăti de oriunde şi la orice oră.

Astfel, şoferii completează într-un formular datele procesului verbal, achita prin card bancar şi primesc confirmarea, respectiv dovada platii prin e-mail. Platforma oferă utilizatorului posibilitatea să aleagă localitatea de domiciliu (domiciliul fiscal) către care se va face plată.

De asemenea, după ce utilizatorii completează adresa de domiciliu, aplicaţia setează automat şi instituţia/primăria aferenta domiciului fiscal unde trebuie să fie achitată amenda.

Serviciul de plată este disponibil momentan în reşedinţele de judeţ din ţară şi în Bucureşti. Într-o fază următoare, va fi extins la nivelul întregii ţări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » SCHIMBARE în legislaţie! O nouă regulă pentru AMENZILE de circulaţie!