Scumpirea carburanţilor prinde viteză. Barilul de petrol a atins cel mai înalt nivel din ultimii 4 ani
Barilul de petrol a ajuns să coste 75 de dolari - cel mai înalt nivel din ultimii patru ani. Iar tendinţa este de creştere, ne explică analiştii.
Scumpirea carburanţilor nu se opreşte. Ci prinde viteză. Barilul de petrol a ajuns să coste 75 de dolari - cel mai înalt nivel din ultimii patru ani. Iar tendinţa este de creştere, explică analiştii.
Preţul carburanţilor e într-o continuă creştere, iar în sezonul vacanţelor, asta se traduce prin costuri mai mari pentru transport.
În mai 2017, un litru de benzină costa patru lei şi 84 de bani, în timp ce un litru de motorină costa patru lei şi 75 de bani. Astăzi, pentru un litru de benzină plătim cinci lei şi 66 de bani, în timp ce pentru un litru de motorină plătim cinci lei şi 77 de bani.
Reporterii Observator au făcut un calcul. Şi-au aflat cât ne costă transportul în vacanţa din Grecia sau Bulgaria, cu o maşina pe motorină, care nu consumă mai mult de 7%.
- Câţi bani economiseşte dacă rambursezi anticipat 1.000 de lei la un împrumut pe 20 de ani, cu dobândă de 5%
- Iancu Guda: "Avem cea mai mare crestere de salarii din UE". Câţi bani din salariu pierd românii din cauza inflaţiei
- Românii vor putea întreba angajatorul ce salarii au colegii lor. Companiile, obligate să facă grilele publice
- Afacerea pe care Ramona a pariat acum câțiva ani şi care a dat roade. "Clienţii vin la noi, deja sunt programaţi"
- BNR menţine în continuare dobânda cheie la 6,5% pe an
Până la Nisipurile de Aur, în Bulgaria, motorina ar costa 170 de lei, adică cu 30 de lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru o excursie cu maşina pe litoralul grecesc, am plăti pe motorină, 920 de lei, cu 150 de lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Iar scumpirile nu se opresc, spun analiştii. Barilul de petrol costă deja 75 de dolari.
Ion Purica, analist energie: "O dată avem creşterea consumului. În al doilea rând, apare, ceea ce avem într-o piaţă normală, scăderea producţiei de către OPEC, Arabia Saudită şi Rusia."
Cea mai mare valoare a barilului de petrol fost înregistrată în iulie 2008, anul crizei financiare - 145 de dolari.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰