Antena Meniu Search
x

Vine valul de scumpiri, mai puternic ca oricând. 2018 ar putea fi anul cu cele mai mari creşteri

Sunt deja voci din piaţă care spun, în doar câteva luni, vom plăti pentru alimentele de bază cu până la 10 la sută mai mult.

Vezi și

Franzela de un leu aproape a dispărut de la raft şi urmează scumpiri puternice. 2018 ar putea fi anul cu cele mai mari creşteri. Sunt deja voci din piaţă care spun, în doar câteva luni, vom plăti pentru alimentele de bază cu până la 10 la sută mai mult. Şi la pompă ar urma noi scumpiri. Analiştii deja anunţă că euro va ajunge la 5 lei.

Cu fiecare săptămână care trece, românii citesc etichete cu preţurile din ce în ce mai mari în supermarketuri. 

În 2017, media creşterilor a fost de 4%. Unele produse au înregistrat adevărate recorduri, cum ar fi ouăle şi untul.

Atunci când se uită în portofel şi pe bon, românii îşi amintesc cu nostalgie de ceva care acum a devenit un mit: franzela la un leu.

Explicaţii pentru scumpiri vin de la experţi. Preţul benzinei şi creşterea euro influenţează direct modificările de pe piaţă.

Guvernatorul BNR a avertizat că în lunile următoare urmează ca inflaţia să crească peste prognoză. 2018 ar putea fi anul care să intre în istoria scumpirilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Vine valul de scumpiri, mai puternic ca oricând. 2018 ar putea fi anul cu cele mai mari creşteri