Antena Meniu Search
x
LIVE

Scumpiri în lanţ, după explozia preţurilor la energie. Românii ar putea plăti cu 20% mai mult pentru apa de izvor îmbuteliată

Pe lângă scumpirile deja anunţate, creşte preţul şi pentru apa îmbuteliată. Vom plăti cu 20% mai mult Anunţul a fost făcut de specialiştii din Industria Apei. Este, în principal, efectul exploziei preţului la energie, dar şi la combustibili.

De Redactia Observator la 17.09.2021, 20:09
Vezi și

Producătorii de apă de izvor susțin că plătesc facturi la curent cu până la 90% mai mari, față de anul trecut. Prețul combustibililor a crescut cu aproape 20 de procente, iar cel al ambalajelor cu 50%. De asemenea, producătorii resimt și presiunea cursului de schimb leu-euro. Scumpirile se vor vedea la raft de luna viitoare, spun reprezentanţii industriei.

Asociația Producătorilor din Industria Apei avertizează cu privire la noi scumpiri, de 20%, după explozia preţurilor la energie, ambalaje și combustibili. În aceste condiții, în prezent are loc o recalibrare a nivelului de preț, astfel încât o parte din costurile suplimentare va fi transferată către clienții finali, spune asociația, într-un comunicat citat de Mediafax.

Explozia preţurilor la energie provoacă scumpiri în lanţ

Producătorii de apă de izvor susțin că plătesc facturi de energie electrică cu 90% mai mari față de 2020, prețul combustibililor s-a majorat cu aproximativ 20% și, în plus, a crescut cu aproape 50% prețul ambalajelor (PET-uri, carton, folie). De asemenea, membrii APRIA resimt și presiunea cursului de schimb leu-euro, din cauza investițiilor majore realizate în ultimul timp, evoluția acestuia reprezentând o permanentă îngrijorare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Scumpiri în lanţ, după explozia preţurilor la energie. Românii ar putea plăti cu 20% mai mult pentru apa de izvor îmbuteliată

Breaking News

Parada de 1 Decembrie. Cele mai spectaculoase momente de la defilarea armatei române

Parada de 1 Decembrie. Cele mai spectaculoase momente de la defilarea armatei române