Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Sindicaliştii susţin că poliţiştii şi-au "arătat muşchii" prea târziu în faţa interlopilor din Pantelimon

Cele două clanuri care s-au bătut pe stradă şi au mutat, apoi, războiul cu săbii şi topoare în spitalul Pantelimon s-au reîntâlnit în arest. Încă 10 suspecţi au ajuns după gratii. În paralel, poliţiştii verifică dacă firmele de pază de la spitale îşi fac datoria.

de Bogdan Dinu

la 25.09.2024 , 20:05

Rând pe rând, suspecţii au ieşit încătuşaţi după audierile-maraton de la Poliţie. Membrii clanului din Pantelimon, atacaţi de rivalii din Bucureşti, spun că au fost nevoiţi să se apere singuri şi a ieşit dezastrul de pe străzi şi de la spital.

"După ce au fost atacaţi în locuinţe, la spital a fost dusă soţia unuia dintre clienţi, cea călcată. Ei au mers la spital pentru că știau că o să continue răzbunarea. Ei s-au apărat pentru că poliția nu a luat nicio măsură. Ce mi se pare şi mai grav este că clienţii mei semnalaseră că sunt ameninţaţi, că vor fi atacaţi în locuinţe. Nu s-a luat nicio măsură", spune Andrei Necea, unul dintre avocaţi.

Noi arestări în scandalul Pantelimon

Vezi și

Poliţiştii spun că nu aveau ce să facă, pentru că nu aveau informaţii suficiente.

Pe acelaşi subiect

"S-a prezentat o persoană care a sesizat organele de poliţie că în timp ce se află pe stradă a fost agresată de trei persoane care au coborât dintr-un autoturism. Subliniez că persoana nu a indicat numele persoanelor, dimpotrivă, a specificat că sunt persoane necunoscute. Acesta nu a putut să furnizeze despre autovehiculul despre care au coborât. Au întocmit dosar penal. Verficarea locului faptei, identificarea eventualelor camere de luat vederi", spune Mădălina Moşoiu, inspector şef IPJ Ilfov.

Acţiunea RIPOSTA, demonstraţie de forţă ca în filme

Poliţia a luat măsuri abia după scandalul violent de pe stradă şi de la spital. Acţiunea RIPOSTA a scos în stradă 200 de poliţişti, 50 de jandarmi şi trei şefi din poliţie.

"Este clar că vorbim de o reacţie post eveniment. Cei care conduc astăzi Poliţia Română trebuia în primul rând să nu permită acest grup infracţional să-şi regleze conturile pe stradă. Este clar că este un demers pompieristic, de arătare a muşchilor, doar că ar fi interesant ca aceşti muschi să fie artătaţi inainte", spune Cosmin Andreica, Sindicalist Europol.

Patru persoane au fost internate sub paza Poliţiei după luptele de stradă.

După ce clanurile au devastat camera de gardă, poliţiştii au cotrolat firmele care păzesc spitalele din Bucureşti. La Spitalul pentru copii "Maria Curie" agenţii au găsit mai multe nereguli şi au amendat compania de pază cu aproape 10.000 de lei. 

Bogdan Dinu Like

Zilnic am ocazia să văd ceva nou, să cunosc persoane și să aflu noi perspective. În fiecare zi am ocazia să caut răspunsurile la întrebările pe care, în anumite momente, și le pune o țară întreagă.

Întrebarea zilei
Cheltuiţi mai mult din bugetul familiei pentru produsele pentru copii decât pentru alte articole esenţiale?
Observator » Ştiri economice » Sindicaliştii susţin că poliţiştii şi-au "arătat muşchii" prea târziu în faţa interlopilor din Pantelimon