Antena Meniu Search
x

Singura fabrică românească de ciocolată şi-a cerut insolvenţa. În perioada de glorie producea 80 de sortimente, dintre care unul premiat

Singura fabrică de ciocolată, cu acţionariat românesc, şi-a cerut insolvenţa, după 25 de ani. Administratorul Liviu Fagi speră că astfel va reuşi să salveze unitatea de producție, scrie 2MNews.ro.

de Redactia Observator

la 21.03.2023, 10:12

Singura fabrică de ciocolată din România şi-a cerut insolvenţa
Imagine ilustrativă - Shutterstock

„Anul trecut a fost dramatic. O parte a anului nu am avut acces la materii prime, pentru că nu se puteau importa, apoi am primit o lovitură semnificativă din partea marilor retaileri – noi desfacem produsele la toți marii retaileri din țară – care au refuzat orice majorare de preț, deși costurile de producție s-au majorat semnificativ, de la zahăr, ulei vegetal, la combustibili, utilități ș.a.m.d.”, a declarat Liviu Fagi pentru 2M News.

Liviu Fagi s-a specializat în ciocolaterie în Marea Britanie, apoi a deschis fabrica de la Baia Sprie. Ulterior, unitatea de producţie a fost mutată la Baia Mare. 

La un moment dat, fabrica producea 80 de sortimente de ciocolată printre care Galactic – distinsă cu medalia „Marca de Aur“ la Salonul Național al Dulciurilor patronat de Uniunea Generală a Industriașilor din România. 

În perioada de glorie, fabrica din Maramureş producea 2.000 de tone de ciocolată pe an şi a rezistat pe piaţă în pofida intrării pe piaţă a producătorilor mondiali de renume – Nestle, Julius Meinl, Mondelez. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Singura fabrică românească de ciocolată şi-a cerut insolvenţa. În perioada de glorie producea 80 de sortimente, dintre care unul premiat