Antena Meniu Search
x

Video Soluţia găsită de primarul din Arad pentru a reduce factura la curent: "Ar fi o risipă". Ideea a stârnit controverse: "Nu e bine, dar ce putem face noi, oamenii simpli?"

Preţul energiei electrice, care a explodat în ultimele săptămâni, bagă în şedinţă primăriile din ţară. Autorităţile locale sunt depăşite de situaţie, aşa că taie... de unde pot. Pentru reducerea facturilor la curent, edilul municipiului Arad a hotărât să renunţe la iluminatul arhitectural.

De Daciana Cordoş la 05.10.2022, 07:36
Vezi și

Facturile tot mai mari din ultima perioadă duc la decizii radicale. Zece clădiri reprezentative ale Aradului intră în beznă după ora 23.00, tocmai pentru a-şi acoperi costul facturilor. "Începând cu primăria şi terminând cu şcoli sau alte clădiri pe care le aveam în acest program de iluminat arhitectural. Pentru că deja e frig seara. Nu mai se plimba lumea. Nu mai avem turişti şi deja ar fi o risipă", a declarat Călin Bibarţ, primar Arad.

La începutul lunii august, edilul a decis să reducă cu două ore iluminatul public

Pentru a nu secătui bugetul, Primăria a decis ca podurile şi pasarelele din oraş să rămână singurele obiective iluminate peste noapte. "Pentru că cu maşina se circulă şi ar arăta poate puţin sinistru să nu fie iluminate. Cred că e o minimă măsură pe care o putem lua în ceea ce privește consumul de energie electrică", a declarat Călin Bibarţ, primar Arad.

La începutul lunii august, edilul a decis să reducă cu două ore iluminatul public. Astfel, metoda aleasă acum pentru scăderea consumului de electricitate a stârnit şi mai multe controverse în rândul arădenilor. "Sigur că nu e bine. Nu e bine, dar ce putem face noi, oamenii simpli?", spune un cetăţean. Alţii susţin decizia primarului, mai ales după ce au fost speriaţi de propriile facturi. "Dacă Europa cere economii, probabil că trebuie să facă şi dânşii de undeva", spune un altul. Primăria Aradului va analiza revenirea la programul iniţial în privinţa iluminatului arhitectural abia în vara anului următor.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Soluţia găsită de primarul din Arad pentru a reduce factura la curent: "Ar fi o risipă". Ideea a stârnit controverse: "Nu e bine, dar ce putem face noi, oamenii simpli?"