Ordonanță pentru amânarea ratelor, specialiștii recomandă plata lunar
Nouă luni. Atât îşi pot amâna românii ratele la bănci, conform unei ordonanţe de urgenţă ce va fi aprobată mâine în şedinţă de Guvern. Tot mâine vom afla şi condiţiile în care putem face cerere de păsuire. Specialiştii, însă, ne sfătuiesc să plătim în continuare ratele dacă ne permitem.
Nouă luni. Atât îşi pot amâna românii ratele la bănci, conform unei ordonanţe de urgenţă ce va fi aprobată mâine în şedinţă de Guvern. Tot mâine vom afla şi condiţiile în care putem face cerere de păsuire. Specialiştii, însă, ne sfătuiesc să plătim în continuare ratele dacă ne permitem. Mai ales că, prin scăderea dobânzii-cheie şi a indicelui Robor, ratele vor scădea.
Ordonanţa de urgenţă care permite amânarea ratelor este gata. Guvernul va decide mâine dacă o adoptă sau nu.
- Roşiile româneşti vor costa 60 de lei kg la început de sezon: "Luăm mai puţin"
- Zeci de bucureşteni au aflat că blocul lor va fi demolat. Cer cel puţin 160.000 de euro despăgubiri pentru...
- Câţi români şi-au instalat panouri fotovoltaice. Împreună, au o putere egală cu 3 reactoare de la Cernavodă
- Produsele pe care românii dau mai mulţi bani decât spaniolii. Ţara noastră are însă cel mai mic cost al...
- Cât costă casa ideală a românilor în 2025. Iancu Guda, sfaturi despre cum să luăm eficient un credit imobiliar
Amânarea ratelor se va face la cerere, de la distanţă, prin telefon sau online, şi, cel mai probabil, durata contractuală a creditului va fi extinsă.
Florin Cîţu mai spune că Banca Naţională şi sistemul bancar au fost de acord cu propunerea. Aseară, premierul nu părea încântat de acest scenariu pe termen atât de lung.
Până la adoptarea ordonanţei, românii care sunt în imposibilitate de plată nu mai ajung pe lista rău-platnicilor.
Decizia a fost luată ieri de BNR care recunoaşte că astfel de situaţii dificile pot apărea din cauza crizei generate de noul coronavirus.
Tot după o măsură anunţată de Banca Naţională, ratele ar urma oricum să scadă. Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile pentru cele mai multe credite în lei, a scăzut miercuri la 2,60%, nivel la care era în urmă cu doi ani.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰