Antena Meniu Search
x

Staţiunea Râuşor, un paradis ascuns în inima României

Am descoperit un loc unde este cu adevărat uşor să fii fericit. Staţiunea Râuşor, considerată perla ascunsă a Retezatului, este din ce în ce mai căutată de turişti.

Vezi și

Am descoperit un loc unde este cu adevărat uşor să fii fericit. Staţiunea Râuşor, considerată perla ascunsă a Retezatului, este din ce în ce mai căutată de turişti.

Ascunsă în pădurea deasă, la poalele Masivului Retezat, staţiunea Râuşor este un mic paradic pentru turişti. E o linişte desăvârşită. Miroase a brad, iar casele oferă culoare într-un peisaj parcă pictat.  E o bucăţică din România autentică. 

Mai ales că în Râuşor, de la 1.250 de metri altitudine, pornesc o mulţime de trasee montane, cu peisaje spectaculoase.

SANDOR POLLAC, salvator montan:

Se poate merge pe Lolaia, se poate merge pe traseul Curiosilor, se poate merge pana la Pietrele la Cabana. Inca avem zapada pe creasta, se poate merge, dar sa respecte regulile e se impun pe munte si sa anunte cabanierii

Un urcuş ceva mai abrupt este lacul glaciar Ştevia, aflat într-o căldare sălbatică.

Urmărind Culmea Lolaia, urmează o urcare dificilă, până pe creastă, răsplătită în vârf cu o privelişte magnifică în toate direcţiile. 

Traseele pe creste sunt spectaculoase. Printre arbori semeţi, dai de izvoare, apoi ajungi în şaua lacului Zănoaga. De aici, poteca urcă ceva mai lin, prin jnepeniş, pe la Coada Slăveiului, până ţi se deschide în faţă panorama Lacului Bucura. 

SANDOR POLLAC, salvator montan:

Turistii doar sa respecte traseele de pe harta si marcajele, in rest, nu le cerem nimic, doar curatenie si sa respecte regulile.

Râuşorul este foarte căutat şi de iubitorii sporturilor de iarnă. Însă, vara, numărul turiştilor este şi mai mare. 

NICULIŢĂ MANG, primar:

Iar sus la Rausor, temperaturile sunt mai agreabile si mai bune pentru toata lumea.

O cameră dublă, în cabanele din staţiune, costă, în medie, 150 de lei pe noapte. Gazdele sunt prietenoase, iar odată ajunşi aici, turiştii îşi aceeaşi dorinţă. Să se întoarcă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Staţiunea Râuşor, un paradis ascuns în inima României