Antena Meniu Search
x

STUDIU: Cât cheltuie românii pe smartphone-uri

Românii au un apetit dezvoltat pentru tehnologie și nu fac rabat de la calitate, bucureștenii, clujenii și băimărenii cumpărând cele mai multe produse tech, conform unui studiu realizat de o companie de specialitate.

Românii au un apetit dezvoltat pentru tehnologie și nu fac rabat de la calitate, bucureștenii, clujenii și băimărenii cumpărând cele mai multe produse tech, conform unui studiu realizat de o companie de specialitate.

Bonul mediu cheltuit de clientul bucureștean pe astfel de produse s-a ridicat, de la începutul anului până în prezent, la circa 1.500 lei, majoritatea optând pentru smartphone-uri. Pe locul doi în clasament se află clujenii, care au făcut achiziții cu o valoare medie de 1.400 lei. Conform studiului realizat de QuickMobile, podiumul este completat de băimăreni, care au cheltuit, de la începutul anului până în prezent, în medie, 1.300 lei pe produse tech.

"Smartphone-urile conduc detașat topul vânzărilor de produse tech, având în vedere faptul că rata de schimbare a dispozitivelor premium este de șase luni. Din totalul celor interesați de telefoane mobile, aceste device-uri sunt căutate de peste 95% dintre clienți", a spus Tudor Țiboc, general manager QuickMobile.

Potrivit acestuia, dispozitivele dual-SIM sunt și ele preferate de români, în contextul în care circa 30% dintre telefoanele vândute au o asemenea funcție.

Cea mai mare comandă făcută în Capitală, de la începutul anului și până în prezent, a fost în valoare de peste 25.000 lei și a fost plasată pentru o dronă.

Din totalul celor care cumpără telefoane mobile, aproximativ 60% sunt bărbați. Aceștia preferă dispozitivele cu ecran mare, în timp ce femeile pun accent pe design și caută smartphone-uri cu carcase colorate, care pot fi accesorizate ușor. În același timp, două treimi dintre clienți pun accent și pe protecția device-urilor, cele mai vândute accesorii fiind husele și foliile de sticlă pentru protecția ecranului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » STUDIU: Cât cheltuie românii pe smartphone-uri