Antena Meniu Search
x

Video STUDIU: Pe ce cheltuiesc românii banii pentru cadourile de Crăciun

Este imperios necesar să faceţi un scurt research înainte să cumpăraţi ceva cuiva. Asta dacă vreţi ca darul să aibă succes şi să fie pe placul destinatarului. 

Andreea Ţopan
de Andreea Ţopan

la 12.12.2022, 14:01

Vezi și

Puteţidărui mai departe un cadou pe care l-aţi primit, iar asta vă rezolvă multe probleme: vă salvează de niste cheltuieli şi nici nu vă strică relaţiile cu cei din jur. Aproape jumătate dintre români dau mai departe cadourile de Crăciun care nu le sunt pe plac. 33 la sută le păstrează, iar 24 la sută le donează sau le schimbă, obiceiuri pe care le au locuitori din toate colţurile lumii.

Bijuteriile, o alegere predominantă pentru cadourile de Crăciun

Potrivit studiului, sunt şanse mari ca în acest an majoritatea dintre noi să primim îmbrăcăminte şi bijuterii, drept cadou. În topul darurilor îşi fac loc şi produsele de îngrijire personală, dar şi cadourile pentru casă. 

Cei mai mulţi români, adică peste 70 la sută, simt stresul cadourilor mai pregnant în acest an din cauza creşterii preţurilor. 30 la sută dintre români spun că vor aloca mai mulţi bani pentru daruri, nu pentru că s-ar simţi mai generoşi, ci pentru că, pe fondul inflaţiei, sunt nevoiţi să facă asta, în vreme ce 39 la sută spun că încearcă să îşi păstreze bugetul de anul trecut, mai arată studiul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » STUDIU: Pe ce cheltuiesc românii banii pentru cadourile de Crăciun