Antena Meniu Search
x

Video Teofil şi-a transformat pasiunea în afacere. Planta neobişnuită pe care o cultivă poate ajunge şi la peste 1.000 de lei

În timp ce mulţi dintre noi plantează în grădină trandafiri sau flori de primăvară, un arădean şi-a transformat curtea într-o seră de cactuşi. Pasiunea pe care o are din copilărie l-a făcut să caute şi să adune aici specii deosebite. Iar cel mai "bătrân" exemplar are 50 de ani. De-a dreptul impresionant este faptul că spectaculoşii cactuşi pot trăi sute de ani, deci pot fi lăsaţi... moştenire.

de Redactia Observator

la 09.04.2024, 15:14

Vezi și

Teofil Condoros, cultivator de cactuşi: Acesta este un Strombocactus disciformis. Are 40 de ani. 

Şi mai au mult de trăit. Un cactus poate ajunge la sute de ani, dacă este îngrijit cum trebuie. Aşa că - mai în glumă, mai în serios - poate fi lăsat moştenire. 

Eliza, cultivator de cactuşi: Încă nu este momentul pentru udat. Cel puţin, până la sfârşitul lunii aprilie. Cel mai important lucru este lumina, soarele. 

Un arădean, pasionat de plantele cu ghimpi. Are o colecţie de aproape 30.000 de cactuşi

Pe acelaşi subiect

În urmă cu mai bine de 50 de ani, Teofil a văzut primii cactuşi în curtea unui vecin. Fascinat de plantele neobişnuite pentru zona în care trăim, şi-a dorit să aibă o grădină a lui...plină de cactuşi. Acum, la 66 de ani, ardeleanul creşte în serele din curtea casei sale aproape 30.000 de astfel de plante. În perioada lor de înflorire, locul este feeric iar trecătorii vin să le admire frumuseţea.

Teofil Condoros, cultivator de cactuşi: Unii înfloresc o dată, alţii fac o singură dată o floare, alţii înfloresc în serii. 

În magazinele de profil, un cactus se vinde cu 10 lei şi poate ajunge la peste o mie de lei, în funcţie de mărime şi soi.

Teofil a transformat pasiunea în afacere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Teofil şi-a transformat pasiunea în afacere. Planta neobişnuită pe care o cultivă poate ajunge şi la peste 1.000 de lei